Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe CH-53K King Stallion lukt air refuelling in turbulent weer

Nieuwe CH-53K King Stallion lukt air refuelling in turbulent weer

Het Amerikaans leger blijft volop inzetten op de zware Sikorsky CH-53K King Stallion. 

Afgelopen week werd de peperdure helikopter getest op zijn air refueling mogelijkheden. Een 4,5 uur durende test over de Chesapeake Bay met bijtanken vanuit een KC-130J verliep succesvol. Na de verschillende, intussen opgeloste, problemen met de King Stallion is dit een opsteker voor het team van Kolonel Jack Perrin, die verantwoordelijk is voor het CH-53K project. 

Met deze test bewijst de CH-53K King Stallion dat deze zware helikopter ook inzetbaar is op grote afstanden verwijderd van een basis of refueling mogelijkheid op de grond. De testen kregen een extra dimensie omdat de weersomstandigheden zeer turbulent waren. Maar dit was geen probleem en een extra bewijs van de mogelijkheden van de helikopter en de bemanning.  

De CH-53K King Stallion wordt nu verder getest volgens het nieuwe aangepaste testprogramma. De eerste operationele inzet en evaluatie is voorzien voor 2021 en de eerste inzet in de marinevloot is voorzien 2023-2024. De King Stallion zal de zwaarste helikopter zijn in dienst van een Navo-strijdmacht.

Foto credits: U.S. Navy 

Onderstaande video: opgelet test start na 14 seconden. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *