Bezig met laden...

Logboek

NIEUW: Onderzoek naar 40 jaar helikopterongevallen in Belgie

NIEUW:  Onderzoek naar 40 jaar helikopterongevallen in Belgie

Onder de menuoptie  'Helikopters' kun je drie nieuwe keuzes vinden. Het betreft een onderzoek naar de helikopterongevallen in de laatste 40 jaar in Belgie.

Voor elk van de 36 helikopterongevallen hebben we een overzichtspagina kunnen maken met naast foto's en beschrijving van het ongeval ook een analyse van de oorzaak en een classificatie van die oorzaak. Het zal niemand verwonderen dat meer dan 90% van de helikopterongevallen te wijten is aan een menselijke fout. Een spijtige zaak maar langs de andere kant iets waar we zelf iets kunnen aan doen. Geen enkele van deze ongevallen was niet te vermijden!

Wij zijn intussen ook begonnen met het verzamelen van informatie over de helikopterongevallen in Nederland. Later dit jaar hopen we ook deze informatie beschikbaar te hebben en te kunnen publiceren.

Bij het verwerken van deze informatie hebben we ook veel geleerd; vooral wat we als piloten niet moeten doen!  

Mocht je extra informatie hebben over bekende of bij ons onbekende helikopterongevallen zouden we het op prijs stellen mocht je die met ons en bij uitbreiding met de helikoptergemeenschap willen delen. Je kunt ons bereiken op deze email. Onze dank bij voorbaat.

Je kunt de ongevallenanalyse hier bekijken:

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *