Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopter Mi-171 goedgekeurd door Chinese CAA

Russian Helicopter Mi-171 goedgekeurd door Chinese CAA

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is een opportuniteit voor Russian Helicopters om zijn positie in China te verbeteren. Naast Airbus en Leonardo poogt ook Russian Helicopters zich een positie te verwerven in de opkomende civiele helikoptermarkt van China. 

Na een reeks test- en demonstratievluchten met de Mi-171, nu uitgerust met de Russische VK-2500-03 turbines, heeft de helikopter met succes de ganse certificatiecyclus doorlopen en is nu door de CAA, de Chinese luchtvaartautoriteit, gecertificeerd. China heeft reeds 20 burgerhelikopters van het type Mi-8/17 en sommige klanten van Russian wilden ook de nieuwste Mi-171 met de Russische turbines. 

De Mi-171 helikopter is een stevig en flexibel werkpaard. De helikopter kan worden ingezet in zowat alle operaties. De demonstratievluchten toonden cargo, externe lading, brandbestrijding operaties alsmede operaties in de bergen. Vooral de brandbestrijding op een hoogte van 2.600 tot 3.300 maakte indruk op de Chinese operatoren en de CAA (Chinese Luchtvaartautoriteit). De helikopter kon 3.5 ton water in een bamby bucket naar 3.000 meter brengen en daar op de brandhaard deponeren.  

De Mi-171 is ontworpen en wordt gebouwd door UEC-Klimov, een dochterbedrijf van Russian Helicopters. Met de nieuwe turbines werd ook een automatische digitale controle turbine ingebouwd. Dit maakt het gebruik van de turbine veel eenvoudiger en veiliger. Een mono-turbine modus laat een veilige operatie toe als een van beide turbines mocht uitvallen.

Russian Helicopters ziet deze certificatie als een nieuwe stap in de samenwerking met Chinese bedrijven. Het heeft ook een project met het Chinese AVIC voor de bouw van de AHL, de Advanced Heavy Lift helikopter, het toestel wordt deels gebaseerd op de grootste helikopter ter wereld, de Mi-26.

Video: maidenvlucht van de Mi-171A2

Foto: copyrights Russian Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *