Bezig met laden...

Logboek

Kelekona presenteert eVTOL air taxi voor 40 passagiers

Kelekona presenteert eVTOL air taxi voor 40 passagiers

Het Amerikaanse Kelekona lanceert een nieuwe, andere klasse van eVTOL's. 

Daar waar de huidige Europese en Amerikaanse eVTOL-ontwerpers hard werken aan hun elektrische luchttaxi's voor 2, 3 of maximum 7 passagiers zet de start-up uit New York in op een ontwerp dat eerder een lucht-bus dan een lucht-taxi zal worden. Met de capaciteit van 40 passagiers en de piloot speelt deze eVTOL lucht-bus in een nieuwe klasse.

Een draagvermogen van 4.500 kg nuttige lading, een vliegtijd van 1 uur en een snelheid van meer dan 500 km/u, het zijn specificatie's die nog nooit bij een eVTOL zijn aangekondigd. De techneuten onder ons vragen gelijk naar de aard en grootte van de batterijen om zoiets mogelijk te maken maar daar geeft Kelekona net geen details over zijn de aankondiging.

Naast de lucht-bus toepassingen wil Kelekona zijn toestel ook configureren voor militair gebruik en als lucht ambulance.

We hebben intussen reeds meer dan 200 verschillende eVTOL-ontwerpen de revue zien passeren maar deze is wel heel speciaal en ongezien qua mogelijkheden. Kelekona is wel zeer karig met zijn details en pint zich ook niet vast op een tijdslijn. 

We blijven dit opvolgen... 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *