Bezig met laden...

Logboek

Air Greenland koopt een Virtual Reality Flightsim voor H125

Air Greenland koopt een Virtual Reality Flightsim voor H125

Loft Dynamics AG (het vroegere VRM Zwitserland), bouwer van 's werelds eerste en enige door EASA gecertificeerde virtual reality (VR)-simulator, kondigde vandaag een samenwerking aan met Air Greenland om een H125 FSD in Groenland te installeren. De samenwerking markeert een nieuwe mijlpaal in de missie van Loft Dynamics om vliegopleidingen toegankelijker te maken, zelfs op de meest afgelegen plaatsen. Voor Air Greenland maakt de samenwerking met Loft Dynamics het mogelijk om voor het eerst ooit een helikoptervliegsimulator beschikbaar te hebben in eigen land.

Air Greenland exploiteert een vloot van 18 helikopters, waaronder negen Airbus H125, vijf H155 en twee SAR-H225, waarvoor voorheen gereisd moest worden naar internationale trainingscentra die waren uitgerust met full-flight simulators.

Dankzij de kleine afmetingen van de Loft Dynamics-simulator (een tiende van de grootte van traditionele simulators) en een meer betaalbare prijs (ongeveer een twintigste van de kosten van traditionele simulators), maakt het de veiligste, meest nauwkeurige vliegtrainingstechnologie toegankelijker en schaalbaarder dan ooit tevoren, hoe afgelegen de locatie ook is.

"De Loft Dynamics VR-simulator is een geweldig hulpmiddel om de trainingservaring aanzienlijk te verbeteren en optimale vliegveiligheid te garanderen", zegt Brian Jørgensen, Head of Training bij Air Greenland. "Het is efficiënt, economisch voordelig, eenvoudig te installeren en neemt niet veel ruimte in beslag."

Foto © Air Greenland 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *