Bezig met laden...

Logboek

Bell finaliseert AH-1Z Viper programma voor Bahrein

Bell finaliseert AH-1Z Viper programma voor Bahrein

Bell, heeft het AH-1Z-programma voor Bahrein voltooid. Bell leverde de 12e en laatste helikopter aan het US Naval Air Systems Command. Daar worden de laatste 6 helikopters voorbereid voor verzending naar Bahrein samen met het Defense Contract Management Agency (DCMA).

Bahein kocht de 12 Bell Vipers via het FMS-programma van de Amerikaanse Defensie. Het FMS (Foreign Military Sales)-programma is een vorm van veiligheidsondersteuning en een fundamenteel instrument van het buitenlands beleid van de VS. Kan worden gefinancierd door fondsen van het betrokken land of fondsen van de Amerikaanse overheid.
 
De voltooiing van het Bahrain AH-1Z-recordprogramma komt net na de voltooing van het recordprogramma van het Amerikaanse Korps Mariniers. Bell bouwde niet minder dan 189 AH-1Z Viper helikopters voor de Mariniers. De AH-1Z Viper is Bell's nieuwste generatie speciale aanvalshelikopters. 
 
Bell blijft samenwerken met het Koninkrijk Bahrein aan inspecties na verzending en hermontage om de configuratie zoals gedefinieerd in de FMS-zaak te garanderen. Naast de productie en levering van de nieuwe Vipers, zal Bell de levenscyclus van het vliegtuig ondersteunen om betrouwbaarheid, overlevingskansen en dodelijkheid op het moderne slagveld te garanderen.

Bell zal in 2023 nog vier AH-1Z Vipers produceren voor Tsjechië.

Foto's © Bell Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *