Bezig met laden...

Logboek

Brazilie gaat 12 UH-60M Black Hawk helikopter aankopen

Brazilie gaat 12 UH-60M Black Hawk helikopter aankopen

Op vraag van de Braziliaanse regering heeft de Amerikaanse minister van Buitenlande Zaken ingestemd met de FMS-verkoop (Foreign Military Sales) van Black Hawk helikopters en aanverwante elementen van logistiek en programma-ondersteuning voor een geschatte kostprijs van maximaal $950 miljoen, inclusief de initiële aankoop van $450 miljoen aan Black Hawk helikopters en $ 500 miljoen aan bijhorende apparatuur en diensten.  

Naast de 12 Sikorsky Black Hawk helikopters koopt Brazilië ook 10 reserveturbines van het type GE T700-GE-701D, een volledige set reserveonderdelen en systemen, technische bijstand, logistieke ondersteuningsdiensten, publicaties; en andere gerelateerde elementen van logistiek en programma-ondersteuning.  

Het Braziliaanse leger zal de UH-60-helikopters inzetten voor troepentransport, grensbeveiliging, medische evacuatie, humanitaire hulp en rampenbestrijding, opsporing en redding en vredeshandhavingsondersteuning. Deze verkoop zal ook het doel van de VS en Brazilië van grotere militaire interoperabiliteit bevorderen.

Aangezien het Braziliaanse leger reeds 26 Black Hawks in gebruik heeft, is dit een ideale manier omdat zowel instructie, training als technisch onderhoud bekend terrein zijn voor de Brazilianen. De tijd nodig voor in bedrijf stellen van deze helikopters is zodoende ook vrij beperkt. De bestaande 26 Black Hawk helikopters zijn in dienst bij zowel leger, luchtmacht als marine.

Het is voorlopig onduidelijk of de huidige aankoop de vorige aankoop van 20 gebruikte Black Hawks van het Amerikaanse leger vervangt of bovenop deze deal komt.

Foto:  US Master Sgt Becky Vanshur - Copyright rules

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *