Bezig met laden...

Logboek

EHang rapporteert resultaten over het derde kwartaal van 2023

EHang rapporteert resultaten over het derde kwartaal van 2023

De Chinese eVTOL-bouwer EHang is het eerste bedrijf ter wereld die voor zijn autonome eVTOL een officieel typecertificaat kreeg. Je zou verwachten dat dit het bedrijf een ontzettende boost zou geven maar het Chinese bedrijf heeft door een te positieve communicatie in het verleden zijn geloofwaardigheid deels verloren waardoor investeerders zeer terughoudend zijn over EHang.

Ook toen op 13 oktober 2023 het bedrijf aankondigde dat het een typecertificaat voor zijn EH216 had ontvangen, 'vergat' het erbij te vertellen dat er een paar stevige restricties stonden in het certificaat die de toepassingsmogelijkheden van de EH216 danig beperkten. Een maand later viel Hindenburg Research het management van EHang met een vernietigend rapport. Het antwoord van EHang hierop was niet 100% sluitend.

Nu heeft EHang zijn financiële resultaten bekend gemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 30 september 2023. Een paar hoogtepunten:

  • De omzet steeg met 248% op jaarbasis, 186% op kwartaalbasis
  • EH216-S heeft het eerste typecertificaat ter wereld voor onbemande eVTOL ontvangen van CAAC (Chinese luchtvaartautoriteit)
  • CAAC heeft het EHang onbemand cloud besturingssysteem voor proefoperaties goedgekeurd
  • EHang sloot UAM strategische partnerschappen met de districtsregering van Shenzhen Bao'an en de gemeentelijke overheid van Hefei
  • PIPE-investering ter waarde van US$ 23 miljoen van strategische investeerders 
  • Strategische investering in Inx om de toeleveringsketen van solid-state lithium-metaalbatterijen voor eVTOL's te ontwikkelen

De totale omzet bedroeg RMB28,6 miljoen (US$3,9 miljoen), wat neerkomt op een stijging van 247,9% ten opzichte van RMB8,2 miljoen in het derde kwartaal van 2022, en een stijging van 186,0% ten opzichte van RMB10,0 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.   
Het bedrijfsverlies bedroeg RMB70,0 miljoen (US$9,6 miljoen), wat een verbetering betekent van 5,0% ten opzichte van RMB73,7 miljoen in het derde kwartaal van 2022 en een verbetering van 7,0% ten opzichte van RMB75,3 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
 
Het nettoverlies bedroeg RMB67,1 miljoen (US$9,2 miljoen), wat neerkomt op een verbetering van 12,3% ten opzichte van RMB76,5 miljoen in het derde kwartaal van 2022, en een verbetering van 11,4% ten opzichte van RMB75,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2023. Het aangepaste nettoverlies (non-GAAP) bedroeg RMB31,3 miljoen (US$4,3 miljoen), wat een verbetering betekent van 43,1% ten opzichte van RMB55,1 miljoen in het derde kwartaal van 2022, en een verbetering van 39,5% ten opzichte van RMB51,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2023.
 
EHang heeft cash ter waarde van RMB295,6 miljoen (US$40,5 miljoen) beschikbaar op 30 september 2023.
 
De verkoop en leveringen van producten uit de EH216-serie bedroegen 13 eenheden, een stijging vergeleken met 4 eenheden in het derde kwartaal van 2022 en 5 eenheden in het tweede kwartaal van 2023. 

Onder leiding van de CAAC maakt EHang vooruitgang met de productie van de EH216-S in lijn met zijn TC (typecertificaat). De eerste batch van de gecertificeerde EH216-S zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 van de productielijn rollen. Het bedrijf werkt ook samen met de CAAC aan de productiecertificering met betrekking tot de kwalificatie voor massaproductie van EH216-S.

CAAC keurde het EHang UACS cloudsysteem goed voor proefoperaties

In augustus 2023 keurde de CAAC het EHang Unmanned Aircraft Cloud System (“UACS”) goed voor proefoperaties. EHang's UACS beschikt over functies voor het beheer van het luchtruim, UAV's, vluchtplannen en operators, enz., waardoor clusterbeheer van meerdere eVTOL's binnen hetzelfde luchtruim mogelijk wordt en veiliger en betrouwbaarder operaties worden gegarandeerd. EHang UACS biedt een belangrijke waarborg voor de operationele veiligheid en het beheer van zijn UAV's op grote schaal. 

Strategisch partnerschap met de gemeentelijke overheid van Hefei met een ondersteuningsplan van 100 miljoen dollar

In oktober 2023 sloot EHang een strategische samenwerkingsovereenkomst met de overheid van Hefei voor de ontwikkeling van een economisch ecosysteem op lage hoogte in Hefei, China. EHang is van plan om reguliere UAV-operaties te lanceren in Luogang Central Park, Hefei, en het te transformeren in een toonaangevende UAM-super-aerohub. De gemeentelijke overheid van Hefei is van plan EHang in verschillende vormen te steunen met een streefbedrag van 100 miljoen dollar. De ondersteuning zal worden verleend via de coördinatie of vergemakkelijking van inkooporders voor minimaal 100 eenheden uit de EH216-serie, en/of door het verstrekken van financiële ondersteuning. 

EHang European Urban Air Mobility Centre wordt geopend in Spanje

In november 2023 kondigde EHang de opening aan van het eerste Europese UAM-centrum in Spanje. Het centrum, gelegen op de internationale luchthaven Lleida-Alguaire in Catalonië, is het eerste in zijn soort in Europa voor onbemande eVTOL-vliegtuigen.

Het zet wereldwijd een maatstaf voor de effectieve integratie van eVTOL-operaties met luchthaveninfrastructuur, luchtverkeersbeheersystemen, operationele procedures, en andere informatietechnologieën.

Strategische investering in Inx om de toeleveringsketen van solid-state lithium-metaalbatterijen voor eVTOL's te ontwikkelen

In september 2023 investeerde EHang strategisch in Shenzhen Inx Technology Co., Ltd. (“Inx”), een technologiebedrijf voor lithium-metaalbatterijen in China, en is van plan om met Inx samen te werken op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van vaste-stof-lithium-metaalbatterijen en batterijen voor de onbemande eVTOL-producten van EHang. Onze strategische investering in Inx sluit naadloos aan bij het streven van EHang naar groenere, koolstofarme technologieën, en maakt ook deel uit van de inspanningen van het bedrijf om onze toeleveringsketen voor batterijen in te zetten en te verbeteren.

Onze conclusie

We volgen EHang sinds juni 2016 en hebben ons dikwijls afgevraagd of EHang 20% zou kunnen realiseren van wat het intussen allemaal heeft aangekondigd. Vol van ideeën maar deze verdwenen een na een in de vergeethoek en werden weer overtroffen door het volgende idee.

Toch wist EHang voor de EH-216 een beperkte TC (typecertificaat) te verkrijgen en dat is zeker een realisatie als je weet dat dit de eerste eVTOL ter wereld is die een TC krijgt en dat met een betrekkelijk klein budget. De uitdaging is nu om de beperkte TC om te zetten in een TC die de mogelijkheden heeft om de EH-216 overal in te zetten.

Wordt dit een marktleider buiten China? De vraag stellen is ze beantwoorden: NEE

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *