Bezig met laden...

Logboek

Ontknoping van BE voetbalcompetitie door helikopter (foto's)

Ontknoping van BE voetbalcompetitie door helikopter (foto's)

De Belgische voetbalcompetitie kent een spannende ontknoping. Vandaag kunnen nog drie ploegen de kampioenbeker bemachtigen: RFC Antwerp, KRC Genk en Union St Gilles. En de kampioensschaal moet na het einde van de speeltijd naar één van de drie voetbaltempels tijdig worden gebracht. En dan kan de viering van de kampioen beginnen.

Piloot Luc Bertels van helikopteroperator Heliventure werd gecontacteerd om deze klus te klaren. De Airbus H135 met registratie 9H-RSQ zal vanop de helihaven van Lint omstreeks 20u vertrekken om binnen de 20 minuten bij de kersverse voetbalkampioen te landen. De CEO van de Pro-League, Lorin Parys, vliegt mee met de helikopter om de beker aan de kapitein van de kampioensploeg te kunnen overhandigen.

De helikopter is voor de gelegenheid voorzien van reclame van Jupiler Pro-League competitie. Op de Helispotter pagina (klik hier) van onze website kun je de helikopter volgen naar de nieuwe kampioen omstreeks 20u.  

Als je de helikopter en niet de voetbalkampioenen wil gaan bekijken:

  • Bij KRC Genk zal de helikopter landen op het nabije vliegveld van Zwartberg (EBZW)
  • Bij Antwerp zal de helikopter landen op het oefenveld naast het stadium van de Great Old
  • Bij Union St Gilles zal de helikopter landen op een weide dicht bij het stadium Joseph Marien.

Als je mooie foto's hebt van de helikopter mag je deze steeds sturen naar onze redactie (klik) 

Foto © Heliventure / Luc Bertels / Roland De Groote

 

Naschrift 21:00

Was leuk om de evolutie van de Airbus H135 te volgen. Op 10 minuten voor het einde van de matchen vloog de helikopter in de onmiddellijke omgeving van het Union stadion, want Union was toen de virtuele kampioen. Maar toen Club Brugge gelijkmaakte stevende de helikopter richting Genk want nu was KRC Genk de virtuele kampioen met nog een paar minuten te spelen. Maar ook deze richting duurde niet lang want 4 minuten later mocht de helikopter weer van richting veranderen want Antwerp scoorde en was dan de virtuele kampioen.

En daar bleef het bij en piloot Luc Bertels mocht landen in Antwerpen om de kampioenbeker en de CEO van de Pro-League op tijd in het Bosuil-stadium af te leveren... Einde van een spannende vlucht! 

 

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *