Bezig met laden...

Logboek

Gemeentebesturen blijven helihaven LINT aanvechten

Gemeentebesturen blijven helihaven LINT aanvechten

De saga rond de helihaven van Lint blijft duren. 

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen blijft een stoere houding tegen een helihaven natuurlijk een goede manier om in de pers te komen. Na de gemeentebesturen van Lint en deze van Hove heeft ook Kontich beslist om naar de Raad van State te stappen om de toegekende vergunning voor de helihaven aan te vechten.

In het Laatste Nieuws van donderdag 5 April lezen we dat de Kontichse schepen van Leefmilieu Wim Annaert (Dorpslijst Sander) stelt dat de activiteiten van de helihaven niet complementair zijn met de aangrenzende AED-studio’s en dat er niet kan bewezen worden dat de hinder tot een aanvaardbaar niveau kan beperkt worden. “We beschikken dus over voldoende argumenten om deze vergunning in het belang van de omwonenden aan te vechten”, verzekert de schepen.

De lokale CD&V-afdeling zit in een moeilijke positie omdat net haar minister voor Milieu Joke Schauvliege een vergunning heeft afgegeven met strikte voorwaarden (allerlei beperkingen die het gebruik van de helihaven danig inperken). Daarom steunt CD&V het besluit van haar minister.

Dus we mogen ons opmaken voor een nieuwe ronde juridisch getouwtrek voor de Raad van State; de advocaten van de gemeenten Lint, Kontich en Hove kunnen alvast hun eerste ereloonnota sturen....en de belastingbetaler betaalt de kosten.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *