Bezig met laden...

Logboek

Robinson R-44: SL-88A problemen met EIS

Robinson R-44: SL-88A problemen met EIS

Net drie jaar na de aankondiging van het Lycoming EIS systeem op de Robinson R44 helikopters moet Robinson een service letter SL-88A uitgeven welke de vervanging voorziet van het Lycoming EIS systeem voor het 100 vlieguren heeft gemaakt.

Er is sprake van een sleet probleem op de EIS (part nr 66K6D3SN-01 en 66K6D3SN-02, Revisie P en vroeger) waardoor vervanging noodzakelijk is. Robinson geeft geen informatie op welke toestellen / serienummers deze EIS zijn geïnstalleerd.

Het systeem werd in juli 2020 door de FAA op de Robinson R44 gecertificeerd. Het EIS systeem van Lycoming, is een elektronisch ontstekingssysteem dat is ingebouwd in R44 helikopters die na 15 januari 2020 zijn aangekocht. Volgens de aankondiging toen verhoogt het systeem de betrouwbaarheid, verbetert het starten van de motor en verlaagt het onderhoud en de onderhoudskosten van de helikopters.

De Lycoming EIS kan de volledige TBO van de betreffende pistonmotor zonder onderhoud worden gebruikt. Het vervangt op de Robinson R44 pistonmotor één van beide magneto's.

Je kunt de tekst van de Service Letter SL-88A hier nalezen.

Het systeem is zowel op de R44 Raven I als de R44 Raven II ingebouwd. Robinson heeft in zijn SL-88A aan dat het beperkte voorraad heeft van nieuwe EIS-systemen en dat gereviseerde EIS zullen beschikbaar zijn van het tweede kwartaal 2024 bij fabrikant Lycoming Motors.

Foto copyrights: Robinson Helicopter Company - Lycoming EIS geïnstalleerd op een R44 motor.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *