Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Inspectie vereist op Bell 407 types

ALERT: Inspectie vereist op Bell 407 types

De Amerikaanse National Transportation Safety Board heeft afgelopen vrijdag dringende aanbevelingen gedaan met het verzoek aan de luchtvaartregelgevers om zowel onmiddellijke als frequentere inspecties van bepaalde onderdelen van Bell 407-helikopters te eisen. Je kunt de aanbeveling hier lezen.

De NTSB identificeerde het urgente veiligheidsprobleem tijdens haar lopende onderzoek naar de crash van 8 juni 2022 van de Bell 407 N402SH nabij Kalea, Hawaï, waarbij de staartboom loskwam van de romp tijdens een rondvlucht. 

Bij het onderzoek van het wrak van de helikopter kwam aan het licht dat het bevestigingsmateriaal linksboven, geïnstalleerd in een van de vier fittingen waarmee de staartboom aan de romp is bevestigd, ontbrak en niet op de plaats van het ongeval kon worden gevonden. De overige drie fittingen en hardware werden gevonden met de staartboom, één fitting met meerdere vermoeiings-breuken en twee fittingen met overbelastings-breuken. 

In het rapport met de dringende aanbevelingen zei de NTSB dat het "bezorgd was dat er mogelijk andere Bell 407-helikopters zijn met ontbrekende of gebroken staartboombevestigingsmateriaal, en dat het potentieel voor catastrofale incidenten deze onmiddellijke en verplichte actie rechtvaardigt." 

De volledige dataset van dit ongeval kun je hier nalezen

In de Benelux zijn drie vrij recente Bell 407 types actief: OO-CAS, OO-DOU en OO-MML.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *