Bezig met laden...

Logboek

Leonardo en PGZ gaan samenwerken voor een Poolse AW249

Leonardo en PGZ gaan samenwerken voor een Poolse AW249

Helikopterbouwer Leonardo en de Poolse Grupa Zbrojeniowa S.A. (PGZ) gaan samenwerken om de in ontwikkeling zijnde gevechtshelikopter AW249 aan te passen aan de eisen van het Poolse leger. Men hoopt om deze aangepaste AW249 nadien aan de Poolse luchtmacht te kunnen verkopen.

De AW249 zal een MTOW ( maximum take-off weight ) hebben van 7 à 8 ton en een laadvermogen van iets meer dan 1,8 ton. 

In de LOI (Letter Of Intent) hebben Leonardo en PGZ opgenomen dat ze zullen samenwerken op gebied van ontwikkeling, fabricatie, assemblage, verkoop en naverkoop van de AW249 helikopter.

Met deze overeenkomst willen PGZ en Leonardo van de nieuwe AW249 helikopter, die ontwikkeld is voor het Italiaanse leger, een specifieke Poolse variante maken die voldoet aan de eisen onder de Poolse 'Kruk' aankoopvoorwaarden. Door deze overeenkomst kan de Poolse militaire industrie deelnemen aan de ontwikkeling van een gans nieuwe aanvalshelikopter en deelnemen aan de modernisatie van het Poolse leger. Leonardo heeft een dochterbedrijf in Polen, PZL-Swidnik, dat zal nauw samenwerken met PGZ om dit project te doen slagen. 

De AW249 zal uitgerust worden met de laatste technologische ontwikkelingen en kunnen gebruik maken van de operationele ervaring van Leonardo met de AW129. De AW249 zal speciale communicatietechnologie aan boord hebben en nieuwe battlefield management systemen. De ingebouwde avionics en missie management systemen zullen ook voorzien zijn om UAV te besturen. Voor de piloten zijn een aantal systemen voorzien om de werklast te verminderen en de situational awarness te verbeteren.

Ondanks al deze verbeteringen en state-of-the-art technologie zal de AW249 een betere life-cycle kost hebben dan zijn voorgangers.

De AW249 zal een uitgebreide bewapening kunnen transporteren met naast het normale geschut een aantal flexibele wapen systemen met zes laadstations die verschillende soorten raketten kunnen dragen.

Er werd nu reeds overeengekomen dat, in geval de AW249 zal worden weerhouden door het Poolse leger, de PGZ Groep zal instaan voor een deel van de productie en onderhoud van de helikopters.

De samenwerking tussen Leonardo, PZL-Swidnik en de lokale speler, PGZ, is een sterk signaal voor de Poolse regering dat er na de discussies met Airbus Helicopters een lokale oplossing beschikbaar is die volledig past in de politiek van de regeringspartij Recht & Rechtvaardigheid.  

Foto copyrights: Leonardo Company

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *