Bezig met laden...

Logboek

SkyRyse bouwt universele besturing voor helikopter

SkyRyse bouwt universele besturing voor helikopter

We bouwen een universele besturing FlightOS voor alle helikopters zoals het Windows OS op alle merken PC's kan draaien. Dit is wat Skyryse wil bereiken samen met een groot aantal voordelen voor vliegveiligheid en training.  

Mark Groden, de oprichter en CEO van Skyryse, schatte dat er 2.000 doden zijn gevallen in de helikopter luchtvaart sinds hij zijn bedrijf in 2016 lanceerde. Groden zei dat dat aantal zal moeten verminderen wanneer zijn bedrijf begint met de uitlevering van zijn FlightOS-software. 

Het bedrijf groeit nu zo snel dat het deze maand verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in El Segundo. En het breidt ook uit in Ventura County, waar het een regionale luchthaven gebruikt om testvluchten uit te voeren met helikopters van Robinson Helicopters gevestigd in Torrance.

Skyryse doet dat met softwaretechnologie die intussen bekend is bij de Federal Aviation Administration. Alle onderdelen die Skyryse in zijn FlightOS heeft ingebouwd, zijn gecertificeerd door de FAA. De software vervangt de complexe bedieningselementen in een typische cockpit door touchscreen-tablets en een joystick, en de fly-by-wire hardware en software regelen al de rest.

De FlightOS beschermt de piloot tegen stuurfouten buiten de veilige mogelijkheden van het toestel, verwijdert bijna alle complexiteit van vliegen zelf en beheert de helikopter veilig tijdens noodsituaties. Helikoptertraining met een met FlightOS uitgeruste helikopter is daardoor ook veel makkelijker dan een conventioneel bestuurde helikopter. 

Afgelopen december 2022 kreeg Skyryse bezoek van Rep. Julia Brownley, afgevaardigde van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Na een korte introductie stemde het Congreslid ermee in om zelf de FlightOS-technologie in de lucht uit te testen, weliswaar samen met een veiligheidspiloot. De vliegtest aan boord van een Robinson R44 met het congreslid was een groot succes (zie onderstaande video) en bewijst de eenvoud van de besturing door de FlightOS software.

Wanneer een gecertificeerde FlightOS op bestaande helikopters zal beschikbaar zijn is niet duidelijk maar CEO Marc Groden laat duidelijk uitschijnen dat het eerder in de komende jaren zal zijn dan in het volgende decennium. Intussen is lanceringspartner, Air Methods, bezig om zowat 400 helikopter klaar te stomen om met de FlightOS te vliegen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...  

 

OVER SKYRYSE
Skyryse brengt vertrouwen, veiligheid en de toegankelijkheid van vluchten voor iedereen via FlightOS, het eenvoudige en intuïtieve geïntegreerde vluchtcontrolesysteem. FlightOS verwijdert veel complexiteit bij het besturen van een helikopter tijdens standaard vluchtoperaties, slecht weer en noodsituaties. Naast helikopters kan de FlightOS ook ingezet worden op vliegtuigen.

Skyryse heeft meer dan $ 260 miljoen opgehaald bij toonaangevende investeerders, waaronder Fidelity Management & Research Company, Monashee Investment Management, ArrowMark Partners, Venrock, Eclipse Ventures, Cantos, Stanford University en Bill Ford, Executive Chair, Ford Motor Company. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *