Bezig met laden...

Logboek

CHC verlaagt zware schuldenlast

CHC verlaagt zware schuldenlast

De Amerikaanse helikopteroperator CHC heeft een plan om zijn schuld met $ 500 miljoen te verlagen door middel van een herkapitalisatie. CHC is grotendeels in handen van een groep schuldeisers na de eerste schuldherschikking toen CHC-groep in mei 2016 een Chapter 11 moest aanvragen. 

In een persbericht zei CHC dat het verheugd is om een uitgebreide herkapitalisatietransactie aan te kondigen om haar gefinancierde schuldverplichtingen aanzienlijk te verminderen met maximaal $ 500 miljoen.

Als onderdeel van de herkapitalisatie stemde een aanzienlijk deel van de bestaande schuld- en eigenvermogenshouders van CHC ermee in om meer dan $ 100 miljoen aan nieuwe geld en liquiditeit verhogende toezeggingen te verstrekken, bestaande uit $ 60 miljoen in een initiële financiering, nog eens $ 30 miljoen aan beschikbare toezeggingen en $ 10 miljoen van aanpassingen aan de financieringsfaciliteiten voor helikopters.

De transactie vormt het hoogtepunt van uitgebreide onderhandelingen met de belangrijkste financiële belanghebbenden van CHC in de afgelopen maanden en zal voorzien in liquiditeit en een duurzame kapitaalstructuur op lange termijn. 

"Vandaag markeert een belangrijke, positieve stap voorwaarts voor de CHC-groep, die een duidelijk pad biedt naar een aanzienlijk lagere schuldenlast voor het bedrijf, wat ten goede zal komen aan onze klanten, leveranciers en werknemers", zegt David Balevic, CEO van CHC (foto hiernaast). "Onze gezonde balans zal ons meer operationele flexibiliteit bieden om tegemoet te komen aan de snel veranderende helikoptermarkt."

CHC heeft in 2016-2017 al een substantiële herstructurering doorgemaakt via Amerikaanse Chapter 11 faillissementsbescherming. Desondanks bleven er hardnekkige geruchten over de financiële positie van het bedrijf.

Foto © Tom Buysse - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *