Bezig met laden...

Logboek

Chileense president vliegt zelf een R44, maar vergeet fuel en GPS

Chileense president vliegt zelf een R44, maar vergeet fuel en GPS

De Chileense president Sebastian Pinera krijgt bakken kritiek over zich nadat hij afgelopen zondag met zijn privaat helikopter landde op een autoweg. Het toestel dreigde zonder brandstof te vallen en de president voerde daarom een landing uit. De flamboyante zakenman en helicopterpiloot Pinera kwam onlangs nog uitgebreid in het nieuws toen hij zeer aanwezig was bij de spectaculaire redding van de Chileense kompels uit de ingestorte mijn.

Op amateurbeelden bij Youtube is te zien hoe de president aan een paar inwoners vraagt waar hij zich precies bevond. Pinera bleek geland te zijn op zo'n 30 kilometer van de stad Cobquecura. De president liet meteen een politiehelikopter aanrukken om brandstof te brengen voor zijn toestel.

Pinera (61) werd vorig jaar verkozen tot president van Chili. Hij is al vijf jaar piloot en drong er op aan om ook tijdens zijn ambt te kunnen blijven vliegen om zijn brevet niet te verliezen. Hij vliegt in een Robinson R44 sedert zo'n 5 jaar, maar blijkbaar was hij vergeten om zijn fuel na te kijken; misschien een aanrader voor hem om ook een GPS te kopen, dan weet hij tenminste waar hij staat als hij nogmaals de luchtmacht moet vragen om wat avgas te brengen.

De foto rechts hierboven is van de president en zijn first lady in zijn Robinson R44! Hij begon zijn opleiding tot helicopterpiloot op 56-jarige leeftijd en liet zich dan verkiezen tot president. Leuke vooruitzichten voor de PPL'ers onder ons.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *