Bezig met laden...

Logboek

Ook Babcock maakt gewag van problemen bij haar helikopterdivisie

Ook Babcock maakt gewag van problemen bij haar helikopterdivisie

De Britse industrieholding Babcock International heeft in een business update op 12 februari gewag gemaakt van problemen in haar luchtvaartgroep en meer speciaal in haar helikopterafdeling.

Deze helikopterafdeling heeft twee afdelingen: medische urgentieoperatie's en offshore transporten naar olie- en gasplatformen.

 • EMS (emergency medical services)
  • 140 EMS operationele basissen: Spanje, Italië, Portugal, Australië, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en de UK
  • 74.300 patiënten vervoerd (per jaar)
  • 83.000 EMS missies (per jaar)
  • 85.000 EMS vlieguren (per jaar)
 • Olie- en gas offshore transporten
  • 260.000 passagiers vervoerd (per jaar)
  • 23.300 vlieguren (per jaar)
  • 100 olie- en gasbestemmingen

In haar tussentijds rapport maakt Babcock duidelijk dat de Chapter 11 oplossingen voor CHC, PHI en Bristow de markt aardig hebben verstoort. Door een veel lagere schuldgraad en het afstoten van onnodige helikopters kunnen deze drie concurrenten van Babcock nu heel concurrentieel aanbieden en winnen ze contracten met zeer lage prijzen. Dit verplicht Babcock en de andere marktspelers om ook hun prijsniveau naar beneden aan te passen. 

Babcock zal een aantal olie- en gastransporten stopzetten, een aantal dure leaseverplichtingen afkopen (£42,1M) en een aantal eigen, werkloze helikopters (EC225 Super Puma) versneld afschrijven (£39M). De totale buitengewone kost voor deze operatie is £85 miljoen of €100 miljoen.

Daarnaast maakt Babcock ook gewag van vertragingen in het toekennen van contracten voor urgentiediensten in Italië en Spanje. Sinds November 2019 was Babcock de winnaar van een aantal contracten met een totale waarde van £600 miljoen maar de omzet van deze contracten zal maar in toekomstige periodes worden gerealiseerd.

Babcock Helicopters is onderdeel van een groot, gediversifieerd en winstgevend industrieel concern, Babcock International, die verliezen en afschrijvingen in de grootorde van Babcock Helicopter kan absorberen. Maar de kosten van de herstructurering van de olie- en gasbusiness veroorzaken wel een gevoelige daling van de winst van de ganse Babcock groep.

Het is eens te meer duidelijk dat de zwakke offshore olie- en gaswinning zowat alle helikopteroperatoren in de rode cijfers heeft gewerkt. Naast CHC, PHI, Bristow en nu Babcock heeft ook de Belgische helikopteroperator NHV heeft de laatste 5 jaar de verliezen opgestapeld. Als de moordende concurrentie tussen de operatoren zo verder gaat zien we nog slachtoffers vallen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *