Bezig met laden...

Logboek

Brazilie ontvangt 20 gebruikte Black Hawk van de VS

Brazilie ontvangt 20 gebruikte Black Hawk van de VS

Het Braziliaanse leger gaat 20 Black Hawk UH-60 helikopters van de US Army ontvangen. Brazilië kiest voor deze oplossing om op een betaalbare manier een deel van zijn helikoptervloot te vervangen. Het is (nog) niet bekend hoeveel dit project kost.

Aangezien het Braziliaanse leger reeds 26 Black Hawks in gebruik heeft, is dit een ideale manier omdat zowel instructie, training als technisch onderhoudswerkzaamheden reeds bekend terrein zijn voor de Brazilianen. De tijd nodig voor in bedrijf stellen van deze helikopters is zodoende ook vrij beperkt. De bestaande 26 Black Hawk helikopters zijn in dienst bij zowel leger, luchtmacht als marine.

Generaal Ribeiro Paiva benadrukte dat Brazilië toekomstige aankopen van Black Hawks in de VS zal blijven overwegen om zijn strijdkrachten op een eenvoudige en snelle manier te versterken.

De generaal verwees ook op de dringende nood aan een moderner wapenarsenaal voor het leger. Vele Braziliaanse wapensystemen zijn meer dan 30 tot 40 jaar oud zijn en verouderd volgens moderne normen.

De UH-60 Black Hawk is veruit een van de meest populaire en productieve militaire helikopters ter wereld. Het speelt verschillende rollen, zoals zoek- en reddingsacties, verkenning, transport en luchtsteun. Sikorsky Aircraft introduceerde deze helikopters oorspronkelijk in 1979, en de Black Hawk blijft een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse leger en vele andere legers over de hele wereld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *