Bezig met laden...

Logboek

Robinson krijgt certificatie voor R66 extra brandstoftank

Robinson krijgt certificatie voor R66 extra brandstoftank

Robinson Helicopters heeft de certificatie aangekondigd van een extra brandstoftank voor de R66 turbinehelikopter.

De 'Slimline Slimline Auxiliary Fuel Tank' voor de R66 turbinehelikopter kan 88 liter brandstof bevatten en geeft de helikopter een extra uur vliegtijd of ongeveer 100 NM extra range.

De brandstoftank is gemonteerd in een glasvezel houder in het bagage compartiment van de helikopter. Het neemt ongeveer een derde van de totale plaats in van de bagageruimte. De brandstoftank en de houder kunnen eenvoudig worden uitgebouwd wanneer ze niet nodig zijn. 

De brandtoftank heeft een crash-resistente brandstofbladder in een aluminium en glasvezel omkasting. De tank is voorzien van een transferpomp die de brandstof overpompt naar de hoofdbrandstofreservoir. De controle en besturing van de brandstofpomp zijn voorzien op de middenconsole in de cockpit.

Robinson biedt de 'Slimline Auxiliary Fuel Tank' tot eind December 2019 aan tegen de speciale introductieprijs van $14.500, een korting van 50% op de normale prijs.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *