Bezig met laden...

Logboek

ARC Aerosystems verkoopt vijf Pegasus VTOL's

ARC Aerosystems verkoopt vijf Pegasus VTOL's

ARC Aerosystems, een VTOL-technologiebedrijf gevestigd in Groot-Brittannië, heeft een transactie afgerond voor de verkoop van vijf Pegasus VTOL's aan een Schotse investeerder.

De Pegasus toestellen zijn bestemd om te verhuren aan een pilotenopleidingsschool en aan een luchtdienstverlener, waarbij ARC zich ertoe heeft verbonden alle eenheden in het eerste kwartaal te leveren van 2026.

De Pegasus is volgens het bedrijf de eerste niet-helikopter VTOL met FAA-certificering als gyroplane.

“Door het eVTOL-landschap te begrijpen, wil ARC het Pegasus-potentieel benutten als oplossing voor moderne uitdagingen op het gebied van vervoer en verschillende civiele onvoorziene gebeurtenissen”, aldus het persbericht. “De Pegasus biedt verschillende voordelen ten opzichte van de huidige eVTOL-modellen: met name een lager energieverbruik, verhoogde veiligheid en lagere onderhoudskosten. Cruciaal is dat de Pegasus, in tegenstelling tot veel eVTOL-concepten die nog in ontwikkeling zijn, al gecertificeerd en operationeel bewezen is.

“De certificering en aangetoonde operationele betrouwbaarheid van de Pegasus onderscheiden hem in een markt vol opkomende, maar onbewezen eVTOL-concepten. Deze verkoop weerspiegelt niet alleen het vermogen van ARC Aerosystems om aan de huidige luchtvaarteisen te voldoen, maar benadrukt ook zijn rol bij het vormgeven van de toekomst van VTOL-technologie.

ARC Aerosystems zal de komende maanden te beginnen met testvluchten van de Pegasus in zijn fabriek op Cranfield (UK), met publieke demonstraties gepland gedurende de Farnborough Air Show.

Uitgebreide info kun je hier nalezen in de Pegasus 2024 brochure.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *