Bezig met laden...

Logboek

Kaman en Lockheed Martin bouwen de onbemande K-MAX helicopter

Kaman en Lockheed Martin bouwen de onbemande K-MAX helicopter

In Maart 2007, hebben Kaman en Lockheed Martin een samenwerking aangekondigd om een onbemande versie te bouwen van K-MAX voor militaire doeleinden. Lockheed Martin is de prime contractor voor dit project. Intussen heeft de KMAX reeds 12 uur onbemande vlucht demonstratie's gegeven. Dit gebeurde in het 'Burro Technology Demonstration' centrum.

In Juni 2008, gedurende een demo voor de US Army, kon de K-MAX succesvol een volledig zelfstandige en onbemande take-off en landing maken met het oppikken en terugplaatsen van een 1.200 kg lading die onder de helicopter gehangen was. Dit werd verder verfijnd door een demo voor de USMC in November 2008, met een lading van 2.400 kg. De K-MAX is bestuurd door middel van de "Lockheed Martin's KineForce" mission management system.

Ondertussen bouwen beide projectpartners verder aan de onbemande helicopter die bij speciale militaire operatie's met hoog risico zal worden ingezet. Het verliezen van hooggetrainde helicopterpiloten word door de inzet van deze onbemande toestellen vermeden. De besturing op afstand (zoals op de foto hiernaast) kan van vrij grote, veilige afstand gebeuren.

Hieronder treft U een aantal filmpjes aan met verder informatie over deze ontwikkeling:

Klik hier voor de video van de Kaman-Lockheed onbemande helicopter

Ook Boeing met de A160 heeft intussen wat ervaring met een onbemande helicopter

Klik hier voor de video van de Boeing A160 onbemande helicopter

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *