Bezig met laden...

Logboek

Poolse luchtmacht koopt twee Robinson R44 Raven II

Poolse luchtmacht koopt twee Robinson R44 Raven II

Robinson Helicopters heeft zich altijd sterk gemaakt dat het zijn helikopters met eigen middelen ontwikkelde en niet zoals zijn concurrenten Bell, Sikorsky en Airbus de militaire klanten deed betalen voor de ontwikkelen van hun helikopters.

En toch heeft Robinson reeds kleine pasjes gezet in de militaire wereld. Het verkocht, via zijn Poolse dealer, twee Robinson R44 Raven II aan het opleidingscentrum van de Poolse luchtmacht. Het is ook voor eerst dat de Polen Amerikaanse helikopters gebruiken voor de opleiding van hun piloten. In de voorbije jaren leverde Robinson ook R44 helikopters aan het Libanese en Jordaanse leger voor opleidingsdoeleinden. 

PHU Polinar, de Poolse Robinson verdeler, bevestigde de aankoop en vertelde erbij dat Defensie overtuigd was van de kwaliteiten van de R44 Raven II als trainingstoestel ook al omdat er 70 Robinson helikopters met succes rondvliegen in Polen. 

Beide Robinson R44 Raven II zijn uitgerust met de Garmin’s GDU 1060 TXi, een GTN 750 navigator, een GTX 345 transponder met ADS-B In/Out en Spidertracks voor real-time tracking.

Het opleidingscentrum van de Poolse luchtmacht is opgericht in 1927 en helpt naast militaire piloten ook burgerpiloten aan hun commerciele ratings.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *