Bezig met laden...

Logboek

Rusland blaast MASK 2023 af omwille van...

Rusland blaast MASK 2023 af omwille van...

De grote Russische luchtvaartbeurs MAKS 2023, die van 25 tot 30 juli zou plaatsvinden wordt geannuleerd. Of deze later dit jaar zal plaatsvinden of gewoon geannuleerd is nog niet duidelijk. De website van de beurs is nog niet aangepast aan de informatie die vorige donderdag bekend werd in de Russische media. MAKS is normaal een beurs met een vrij belangrijk helikopter onderdeel.

Blijkbaar kregen de organisatoren te horen dat de luchtshow wegens veiligheidsredenen niet mocht doorgaan en besloten ze daarop de ganse beurs te annuleren. Maar als je de deelnemerslijst bekijkt op 2 mei is het deelnemersveld relatief beperkt tot lokale Russische bedrijven en deze uit enkele bevriende landen zoals Iran en China.

Vermoedelijk zal de beperkte deelname aan de grootste Russische luchtvaartbeurs ook meegespeeld hebben in de beslissing om deze alsnog te annuleren op het geplande tijdstip in juli. Omwille van de sancties namen geen westerse luchtvaartbedrijven deel aan deze beurs.  

MAKS 2023 is een luchtvaartbeurs die zoals de andere grote luchtvaartbeurzen in Parijs, Berlijn en Londen om de twee jaar wordt gehouden. Het is de allereerste maal dat deze beurs geen doorgang zal vinden in de laatste 30 jaar. 

Als we even twee weken terugspoelen toen HeliRussia 2023 (van 18 tot 20 mei) doorgang vond in Moskow is deze een bijna lokale beurs geworden. De deelnemerslijst is bijna uitsluitend gevuld met Russische bedrijven.

Om deze beurs voldoende ondersteuning te geven kreeg het nochtans een speciale en persoonlijke boodschap van president Poetin en een van Denis Manturov, Minister van Industrie en Handel, maar dit mocht niet baten. De beurs was allesbehalve een succes en heeft zijn internationale uitstraling compleet verloren. 

Het moet toch zeer duidelijk worden in de Russische maatschappij, dat de zogenaamde 'speciale actie' in Ukraine Rusland zware schade toebrengt zowel militair, economisch als op politiek vlak. Men kan zich moeilijk van de indruk ontdoen dat de Russische burger volledig blind blijft voor deze problemen en alles zomaar blijft geloven...  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *