Bezig met laden...

Logboek

NL Luchtmachthelikopters vliegen vrijheidsambassadeurs

NL Luchtmachthelikopters vliegen vrijheidsambassadeurs

Twee Cougar-transporthelikopters en een NH90-maritieme gevechtshelikopter vlogen gisteren de Ambassadeurs van de Vrijheid 2023. De luchtmacht bracht ze naar bevrijdingsfestivals door heel Nederland. De passagiers waren Froukje, Meau en Tabitha (zie foto voor hun vertrek met minister Kajsa Ollongren). De zangeressen en hun bandleden vertrokken vanaf het DHC (Defensie Helikopter Commando) op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

Het is niet ongebruikelijk dat de Koninklijke Luchtmacht artiesten met militaire middelen door Nederland verplaatst. Het krijgsmachtdeel doet dit al sinds 1991. De luchtmacht benadrukt met deze bijdrage het belangrijk te vinden dat de bevrijding van Nederland wordt gevierd.

Koesteren
Voor de nieuwe Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal André Steur, is inmiddels gebleken hoe kwetsbaar leven in vrijheid is. “Dus moeten we dat koesteren, er zuinig op zijn en zorgen dat we in staat zijn die vrijheid te verdedigen. Oorlog is niet uit te sluiten, ook niet in Europa.

De Russische inval in Oekraïne toont dat aan. In dat land is van de ene op de andere dag geen sprake meer van vrijheid. Die is dus niet vanzelfsprekend…ook niet in Nederland, al leek dat lange tijd zo. “

De helikopters vlogen naar Amsterdam, Almere, Assen, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Utrecht en Zwolle.

Foto's © Defensie NL 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *