Bezig met laden...

Logboek

Laatste vlucht van de Seaking RS-05 was toch niet de laatste...

Laatste vlucht van de Seaking RS-05 was toch niet de laatste...

En wij die dachten dat de laatste Seaking RS-05 op 21 maart 2019 zijn allerlaatste vlucht had gemaakt. De ganse kust stond op stelten om deze allerlaatste Seaking vlucht nog eens te kunnen zien en afscheid te nemen van het icoon Seaking.

Maar in alle stilte heeft de Seaking RS-05 op 26 maart 2019 zijn echte allerlaatste vlucht gemaakt. De legendarische helikopter steeg op in Koksijde vanop de basis EBFN en vloog naar het vliegveld van Oostende EBOS. De RS-05 landde daar om 16u29 LT voor de allerlaatste keer.

De Seaking RS-05 zal als studie materiaal voor de opleiding vliegtuigtechnieken in het VLOC (Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum) op de luchthaven van Oostende. De RS-05 zal daar in het gezelschap staan van onder andere de G-90, een Alouette II van de toenmalige Rijkswacht (serial: 1991).

Dit is de derde Seaking die zijn bestemming heeft gevonden. De RS-01 staat in het Jubelpark in het Koninklijk Legermuseum en de RS-03 is verkocht aan de gemeente Koksijde om als aandenken te dienen.

met dank aan Jorik Michiels voor de foto van de RS-05 op de tarmac van EBOS.

Lees ook andere artikelen over de RS-05, klik hier 

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *