Bezig met laden...

Logboek

Presidentiele VH-92A kost $215 miljoen per stuk

Presidentiele VH-92A kost $215 miljoen per stuk

De kans dat Trump er mee zal vliegen is miniem maar hij kan wel vertellen dat de kostprijs van de nieuwe vloot van Amerikaanse presidentiele helikopters een stuk goedkoper zal worden. 

Het originele budget voor de nieuwe vloot van 23 VH-92A helikopters was $5,18 miljard maar na de laatste herziening door het GAO (Government Accountability Office) zal deze nieuwe vloot $234 miljoen goedkoper worden ofte $4,95 miljard. Een nieuwe Sikorsky VH-92A zal dan nog altijd een slordige $215 miljoen kosten. En we kunnen ons altijd de vraag stellen waarom Trump er 23 stuks nodig heeft...

De VH-92A is gebaseerd op de Sikorsky S-92A met een VIP cabine en een gesofisticeerd communicatiesysteem om de president van de USA toe te laten in cyberveilig contact te blijven met zijn civiele en militaire staf. Een bestaande helikopter gebruiken als basis voor de VH-92A was een beslissing om de bestaande, intussen zeer oude vloot sneller te vervangen, en tegelijkertijd een lagere kostprijs te realiseren. De bestaande vloot van Sikorsky VH-3D Seaking en VH-60N White Hawk helikopters gaan reeds tientallen jaren mee. 

De planning is intussen wel wat achter gebleven op het schema. De initiele operationele testen zullen nu starten in Maart 2020, zowat 5 maand later als gepland. Blijkbaar heeft Sikorsky een aantal obstakels die meer tijd vergen om de eerste volledig operationele helikopter klaar te stomen. Ondertussen zijn reeds twee VH-92A helikopters, echter niet compleet uitgerust, bezig aan een test- en validatieprogramma.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *