Bezig met laden...

Logboek

European Rotors: Airbus toont de H160

European Rotors: Airbus toont de H160

European Rotors in Keulen is voor Airbus Helicopters een thuiswedstrijd. Met de grote helikopterfabriek in Donauwerth en meer dan 4.000 medewerkers is Airbus een graag geziene exposant op de European Rotors.

Airbus Helicopters had voor deze speciale gelegenheid zijn nieuwste ontwikkeling, de H160 helikopter naar Keulen meegebracht. Een knap toestel en zonder meer samen met de Airbus H175, die bij NHV op de stand stond, de knapste helikopter op de European Rotors 2022. 

Ook bij Airbus Helicopters kwam European Rotors als geroepen om een aantal contracten aan te kondigen.

 

DRF Luftrettung bestelt twee Airbus H145's en Connected Services pakketten

Op European Rotors bestelde de Duitse operator DRF Luftrettung twee extra H145-helikopters en tekende het een overeenkomst om haar ganse vloot op te volgen in op maat gemaakt HDataPower-pakket van Airbus Helicopters' Connected Services, een suite van dataservices.

De twee H145's komen bovenop de huidige vloot van 15 H145's en drie H135's die al in 2020 zijn besteld. Alle 20 helikopters zullen eind 2024 aan DRF Luftrettung geleverd zijn; 11 daarvan zijn nu al geleverd en vervangen van oudere BK117- en EC145-helikopters. 

"Onze missie is om de medische zorg voor mensen in nood continu te verbeteren. Om dit te bereiken, exploiteert DRF Luftrettung de modernste helikopters die beschikbaar zijn, nu de grootste H145-operator in Europa. Met het nieuwe Airbus-contract verbeteren we onze voortdurende modernisering van onze vloot verder en zetten we zo de koers voor de toekomst uit", zegt Achim Vogel, hoofd centrale inkoop en logistiek bij DRF Luftrettung.

Het op maat gemaakte HDataPower-pakket is een reeks digitale services die zijn ontworpen om de beschikbaarheid van vluchten en de operationele veiligheid te verbeteren. "Door gebruik te maken van de gegevens die worden gegenereerd door helikoptersystemen, biedt Connected Services een diepgaande analyse van vlucht-, onderhouds- en logistieke operaties en zet het de weg vrij voor verbeteringsacties en tijdsbesparingen.

 

Swiss Helicopter tekent HCare Classics avionics-upgrade voor hun H120-helikopters

Swiss Helicopter heeft een overeenkomst getekend om de avionics-systemen voor hun Airbus H120-helikopters te upgraden. De nieuwe avionics zal de helikopter moderniseren, nieuwe veiligheids- en prestatiefunctionaliteiten bieden en het uitrusten met een meer digitaal verbonden systeem. Deze upgrade is een van de continue verbeteringsprogramma's die worden aangeboden in het nieuwe Airbus Helicopters HCare Classics-pakket - een reeks flexibele services voor helikopters die niet meer in productie zijn.

"Onze vloot van H120-helikopters wordt zeer gewaardeerd in ons spectrum van operaties, gezien hun uitstekende lage geluidsniveaus, comfort, hoge betrouwbaarheid en goede prestaties", zegt Rolf Heuberger, CEO van Swiss Helicopter. “Onze piloten, vlieginstructeurs en technici zijn al bekend met deze avionics, dat reeds wordt gebruikt op onze H125-vloot, en we zijn verheugd dat de H120 zal profiteren van hetzelfde niveau van veiligheid en prestaties dat dit systeem biedt. We kijken ernaar uit om de H120 nog vele jaren te gebruiken”, voegde Heuberger eraan toe.

 

Het Franse SAF tekent HCare In-Service contract voor vloot van vijf Super Puma helikopters

SAF heeft een HCare In-Service-ondersteuningscontract ondertekend voor hun vloot van vijf Super Puma's - vier Airbus H215 helikopters en één H225 helikopter - die worden geëxploiteerd door hun dochterondernemingen Starlite Aviation en SAF International.

Het HCare In-Service-pakket is afgestemd op de specifieke operationele behoeften van SAF en voorziet hen van onderdelen die per uur beschikbaar zijn om het onderhoud en de prestaties van de vloot te optimaliseren. SAF heeft ook een tweede contract getekend om 15 van zijn H125-helikopters uit te rusten met een crashbestendig brandstofsysteem (CRFS). De vloot van H125's wordt beheerd door de dochterondernemingen van SAF Aerogroup: SAF Hélicoptères en Helilagon.

“Veiligheid is een van onze topprioriteiten - en het moderniseren van onze helikoptervloot met de veiligste technologieën is in lijn met deze waarden. Dankzij de CRFS-kits kunnen we onze Ecureuil-vloot in onze eigen faciliteiten retrofitten met een beperkte uitvaltijd”, zei Tristan Serretta, president van SAF Aerogroup.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *