Bezig met laden...

Logboek

Airbus H160 krijgt na 3 jaar zijn typecertificatie in Canada

Airbus H160 krijgt na 3 jaar zijn typecertificatie in Canada

Airbus Helicopters heeft de typecertificering ontvangen voor haar Airbus H160 helikopter van het Canadese TCCA (Transport Canada Civil Aviation). Vanaf nu kan de nieuwste Airbus helikopter ook zijn plaats verwerven op de Canadese markt. 

“De mogelijkheden voor meerdere missies en de geavanceerde functies van de H160 die bijdragen aan de veiligheid, het comfort en de efficiëntie hebben in heel Noord-Amerika al grote belangstelling gewekt”, zegt Bart Reijnen, hoofd van Airbus Helicopters voor de regio Noord-Amerika. “De TCCA-certificering markeert opnieuw een belangrijke mijlpaal voor de helikopterindustrie in Canada en legt de lat hoger op het gebied van innovatieve technologie, niet alleen in Canada, maar ook over het hele continent.” 

De Airbus H160 kreeg zijn certificatie in de US in juli 2023 nadat de EASA, de Europese luchtvaartautoriteit de Airbus H160 reeds in juli 2020 certificeerde. 

De H160 is een multifunctionele helikopter die ideaal is voor het uitvoeren van verschillende missies, waaronder offshore-transport voor de energie-industrie, particuliere en zakelijke luchtvaart, medische hulpdiensten, commercieel passagiersvervoer en openbare diensten zoals opsporing en redding en wetshandhaving.

Met zijn uitzonderlijke bereik, snelheid en efficiëntie biedt de H160 operatoren een superieur prestatieniveau en flexibiliteit.

Het blijft opmerkelijk dat het drie jaar duurt voor de Canadese luchtvaartautoriteiten om een reeds door EASA gecertificeerde helikopter in Canada te certificeren. Het wordt straks uitkijken hoelang EASA er zal overdoen om de Bell 525, na een FAA-certificatie, te certificeren. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *