Bezig met laden...

Logboek

Eve Air Mobility krijgt lening van Klimaatfonds

Eve Air Mobility krijgt lening van Klimaatfonds

Het Braziliaanse Eve Air Mobility ("Eve") (NYSE: EVEX; EVEXW) kondigde eind vorig jaar de goedkeuring aan van de Nationale Ontwikkelingsbank van Brazilië ("BNDES") om Eve's eVTOL-ontwikkelingsinspanningen met twee verschillende kredietlijnen, in totaal $ 92,5 miljoen te ondersteunen. Beide kredietlijnen zullen aan voordelige voorwaarden aan Eve worden aangebonden met een looptijd van 12 jaar en een aflossingsvrije periode. Er zijn een aantal voorwaarden aan deze financiering verbonden.

De eerste kredietlijn zal worden toegekend door het Klimaatfonds ("Fundo Nacional Sobre Mudança Climática", of "Klimaatfonds"). Dit is een BNDES-programma dat is ontworpen om financiering te verstrekken ter ondersteuning van bedrijven en projecten die helpen de klimaatverandering te verminderen en de koolstofemissies te verminderen, met stedelijke mobiliteit als een van de negen subprogramma's.

Het Klimaatfonds helpt bij de financiering van ondernemersprojecten, de aanschaf van machines en apparatuur en de ontwikkeling van technologieën om de uitstoot van koolstof en broeikasgassen te verminderen. Naast stedelijke mobiliteit richt het fonds zich ook op duurzame steden en klimaatverandering, efficiënte machines en uitrusting, hernieuwbare energie, vaste reststoffen, houtskool, inheemse bosbouw, koolstofbeheer en -diensten, en innovatieve projecten.

De tweede kredietlijn zal naar verwachting worden verleend door Innovation Finance ("Financiamento a Empreendimentos de Inovação", of "FINEM Inovação"), een BNDES-programma dat langetermijn-financiering verstrekt voor 'disruptive' industriële projecten die sociale voordelen opleveren, zoals onder andere stedelijke mobiliteit, energieopwekking, onderwijs, riolering.

Eve Air Mobility is een eVTOL spin-off van de vliegtuigbouwer Embraer. Eve Air Mobility kwam naar de beurs via een fusie met een SPAC, de Zanite Acquistion Corporation (Nasdaq: ZNTE). Na de fusie veranderde Zanite haar naam in EVE Holding. De financiering die door de transactie werd opgehaald, geeft Eve groeikapitaal en positioneert Eve goed om haar ontwikkelingsplannen uit te voeren, geholpen door ons voortdurende strategische partnerschap met Embraer.

Eve gaat ervan uit dat de ontwikkeling en op de markt brengen van de 'EVE' eVTOL zowat $100 tot 150 miljoen per jaar zal kosten (cash burn). Eve beschikt na de twee hogervermelde leningen nu over een liquiditeit van $400 miljoen en moet hiermede het project grotendeels kunnen afwerken. Met voorwaardelijke orders voor zowat 2.800 eVTOL's heeft Eve een orderboek ter waarde van $8 miljard.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *