Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Robinson R44 Raven II - OO-CAT

De Engelse Robinson R44 Raven II met call-sign G-OONA is verkocht werd aan de helikopterschool TopCat. Het toestel werd vanuit White Waltham (UK) naar het vliegveld van Koksijde gevlogen op 23 augustus geregistreerd. Op 8 september 2020 is het toestel in de UK uitgeschreven als export naar België. TopCat heeft het toestel op 14 september 2020 ingeschreven in het Belgisch register als OO-CAT. Het toestel wordt voornamelijk ingezet voor opleiding helikopterpiloot.

 

Robinson R44 Raven II - OO-ANT

Een oude bekende Robinson R44 Raven II met serienummer 10305 is terug in het Belgisch register ingeschreven. Het toestel is in 2004 een eerste keer in het Belgisch register ingeschreven als OO-SWT en bleef in het Belgisch register tot eind 2015. Het was dan kort ingeschreven in het US register als N14GJ waarna de R44 in Oostenrijk werd ingeschreven als OE-XGJ. Het werd daar uitgeschreven en op 30 september 2020 in het Belgisch register ingeschreven als OO-ANT met basis EBNM voor de firma Andiman & Co, te Esneux (B).

 

Heli-Holland heeft er twee Airbus H155 helikopters bij

Zoals eerder reeds bevestigd door Michel Beijk, de maintenance manager van Heli-Holland heeft Heli-Holland twee Airbus H155 aan zijn vloot toegevoegd. Beide toestel waren reeds ingeschreven in het Britse luchtvaartregister en zijn nu ook formeel overgeschreven op naam van de Heli-Holland Holding uit Emmercompascuum. Het betreft de H155 met serienummer 6658 en registratie G-CKVB, en de H155 met serienummer 6655 en registratie G-CKUT

In een vorig leven waren beide toestellen in dienst bij Dancopter / NHV en voerden daar offshore transportvluchten uit met registratie's OY-HSL en OY-HJP. We zoeken foto's van beide toestellen om onze database te vervolledigen. 

Wij wensen Heli-Holland veel succes met hun nieuwe toestellen. 

 

Ecureuil AS350B2- F-GHXC

We kregen informatie dat de Airbus (Eurocopter) AS.350B2 Ecureuil  met serienummer 1093 (ex N3594N) van ASA Location sa (Groot Hertogdom Luxemburg) reeds enige maanden geleden in gebruik genomen werd door Héli and Co sa met thuisbasis te Liège.

Het toestel met registratie F-GHXC werd reeds op 07/03/2020 en 30/03/20 opgemerkt in een onderhouds-bedrijf te Maastricht/Beek (NL). Het vloog reeds op 14/05/20 vanaf Maastricht/Beek naar Liège waar het mogelijk sindsdien staat gebaseerd. Ook op 02 september was het actief vanaf Liège maar sindsdien hebben we geen vluchten meer opgemerkt. 

De Ecureuil kreeg in 1993 een volledige rebuild bij het toenmalige Eurocopter en vloog in 2016 brandweeroperaties in het Zuiden van Frankrijk. Het toestel staat intussen te koop met een vraagprijs van $1 miljoen.

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *