Bezig met laden...

Logboek

US Army 'ground' AH-64 Apaches na twee crashes in 3 dagen

US Army 'ground' AH-64 Apaches na twee crashes in 3 dagen

Een crash met een AH-64 Apache bij Fort Carson in de staat Colorado vorige week woensdag heeft gelukkig geen dodelijke slachtoffers gemaakt. De twee piloten konden na verzorging van hun lichte verwondingen in het ziekenhuis naar huis terugkeren.

Maar de tweede crash met een Apache AH-64 in drie dagen maakte dat het commando van Fort Carson besloot om alle Apaches tot nader bericht aan de grond te houden. Het leger heeft een federale onderzoekscommissie ingesteld om de twee crashes te onderzoeken. Ook andere vliegbewegingen vanop Fort Carson zijn voorlopig gepauzeerd.

In de laatste twee maanden zijn in het Amerikaans leger vier Apaches gecrasht. Alle crashes gebeurden tijdens routine training missies. De onderzoekscommissie zal binnen de 90 dagen een rapport maken over deze crashes maar deze rapporten zullen, volgens de gebruikelijke policy, niet worden gepubliceerd.

Foto credit Utah National Guard

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *