Bezig met laden...

Logboek

Apache maakte voorzorgslanding in Elburg

Apache maakte voorzorgslanding in Elburg

Gisteren vrijdag heeft een Apache gevechtshelikopter van DHC (Defensie Helikopter Commando), die deelnam aan de oefening Falcon Autumn, een voorzorgslanding moeten maken in de gemeente Elburg in Gelderland (bij het Veluwemeer en het Drontenmeer). De Apache Q-01, de Q-24, de Q-22 en de Q-30 namen gisteren deel aan deze grote oefening. 

De technici van DHC waren snel ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken. Om de bemanning en de helikopter terug te brengen naar de tijdelijke Falcon Autumn basis in de kazerne in Vreedepeel werd het oude vliegveld op de basis langer opengesteld. 

Wat het probleem was en of het intussen is opgelost is nog niet bekend. De laatste Apache, de Q-01 vloog om 18u11z de basis binnen.   

Het is niet de eerste keer dat een Apache een voorzorgslanding moet maken. Ook op 7 september in Best en op 26 juli in Strijen moest de bemanning uit voorzorg hun Apache aan de grond zetten.

Foto © Defensie NL

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *