Bezig met laden...

Logboek

Drones vervangen spuithelikopters in de landbouw

Drones vervangen spuithelikopters in de landbouw

Het Nederlandse Boerenbusiness berichtte gisteren over de beslissing van de Zwitserse luchtvaartautoriteit om als eerste land in Europa drones toe te laten voor het bespuiten van gewassen.

Het bespuiten van landbouwgewassen met bemande helikopters is een praktijk die reeds tientallen jaren gebruikt wordt. Toch niet altijd met succes en daardoor werd deze praktijk in Nederland reeds in 2002 verboden. Maar in de US, Frankrijk en van Australie wordt het bespuiten van de landbouwgewassen met de helikopter nog steeds toegepast.

Het inzetten van drones om landbouwgewassen te bespuiten is weer een vervanging voor de inzet van helikopters. Een aantal punten spreken natuurlijk in het voordeel van de drones: goedkoper in aanschaf en gebruik, veiliger want geen piloot in het toestel, sneller inzetbaar en een lagere ecologische belasting op gebied van CO² uitstoot en geluid. Anderzijds is het draagvermogen van de drone beperkt en zijn er meer vullingen met het sproeimiddel nodig. Ook moet de drone regelmatig worden bijgeladen. 

Het Zwitserse bedrijf AgroFly SA heeft nu een licentie verkregen om met spuitdrones te werken en het gebruikt zijn drones vooral in de wijnbouw. Het besproeien van wijnranken op bergflanken is door de drones een stuk eenvoudiger en sneller geworden.

Foto: copyrights AgroFly SA

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *