Bezig met laden...

Logboek

Chinees bedrijf koopt Enstrom Helicopters

Chinees bedrijf koopt Enstrom Helicopters

Op 27 December 2012 heeft Chongqing Helicopter Investment Co., Ltd (CQHIC), gebaseerd in Chongqing, China het Amerikaanse bedrijf Enstrom Helicopter Corporation gekocht. Het was voordien eigendom van een diskrete Zwitserse investeerder.

CQHIC wil Enstrom helpen om op de Chinese markt en op andere markten buiten de USA succesvol te groeien. Het aantal helikopters in Asië is slechts een fractie van deze in de USA terwijl Asië een significant grotere bevolking heeft; CQHIC gelooft dat in de volgende 20 jaar er een grote inhaalbeweging zal komen die het aantal helikopters in Asië spectaculair zal doen stijgen.

Jerry Mullins, president van Enstrom, zei: " Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Enstrom en zal de onderneming naar een hoger niveau tillen. We zullen de nodige mogelijkheden hebben om onze business buiten de USA gevoelig te laten groeien. Onze nieuwe eigenaar zal het mogelijk maken om ons bedrijf in Menominee, Michegan verder te ontwikkelen om antwoord te bieden op de groeiende vraag uit Asië."

Het aantal medewerkers bij Enstrom is in de afgelopen 18 maand met 50% gestegen en Enstrom verwacht een verdere groei; ook de fabriek zal worden uitgebreid.

Enstrom Helicopter Corporation, is gesticht in 1959 en bouwt een volledige lijn helikopters. De driezitter pistonhelikopter F28F en de 280FX zijn populaire helikopters voor training, sport en lichte commerciële taken. De grotere turbine helikopter 480B is beschikbaar in een driezitter versie, een 4-zitter en zelfs in een 5-zitter uitvoering. Van beide types is ook een politeversie verkrijgbaar.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *