Bezig met laden...

Logboek

Leonardo bouwt AW09 verkoopsnetwerk, ook in de Benelux

Leonardo bouwt AW09 verkoopsnetwerk, ook in de Benelux

Op de recente EBACE beurs in Geneve heeft Leonardo een aantal aankondigingen gemaakt in functie van de komende certificatie van haar nieuwe generatie mono-turbine helikopter, de AW09.

  • Blueberry Aviation gaat in de komende weken een distributieovereenkomst ondertekenen voor de verkoop van de AW09 in Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Portugal en 'last but not least' bij ons in de Benelux.
  • Sloane is benoemd tot officiële distributeur voor de AW09 eenmotorige helikopter. In februari van dit jaar kondigden Sloane en Leonardo een belangrijke versterking aan van hun samenwerking op de commerciële helikoptermarkt in Groot-Brittannië en Ierland.
  • Met het hoofdkantoor in Zwitserland en Frankrijk en een sterke aanwezigheid in Monaco en de Franse Riviera, tekende Léman Aviation eind 2023 een voorlopig verkoopcontract voor tien AW09's en is nu ook benoemd tot officiële distributeur voor de AW09.
  • Universal Vulkaan Aviation Pte Limited, eerder dit jaar aangesteld als Leonardo's distributeur voor de Indiase civiele helikoptermarkt, voorlopige verkoopcontracten voor vijf AW09's, waardoor het succes van de nieuwe eenmotorige motor in Azië toenam. Bovendien tekende Universal Vulkaan Aviation Pte Limited ook een contract voor drie helikopters, waaronder één AW109 GrandNew, één AW169 en één AW139, met leveringen verwacht tussen 2025 en 2026. 

Leonardo is sterk overtuigd van het succes van de AW09. Hiervoor wordt prototype 5 intensief ingezet om de testvluchten voor de certificatie af te werken. Bedoeling is om de Leonardo AW09 in 2024 of ten laatste begin 2025 gecertificeerd te hebben door EASA. Leonardo zal intussen de productie opstarten, het heeft zowat 70 vaste orders voor AW09 helikopters na succes bij de lancering op de Heli-Expo 2023 en een aantal nieuwe orders in de afgelopen 16 maanden. 

De Leonardo AW09 is een volledig nieuw ontwerp van een mono-turbine helikopter. Leonardo kocht begin 2020 het bedrijf Kopter dat als Marenco dit project in 2012 gestart was maar niet voldoende middelen en kennis had om dit te realiseren en te laten certificeren.   

Leonardo deed deze acquisitie in plaats van de ontwikkeling van een nieuwe generatie single-turbine helikopter en dat tegen een relatief lage verkoopprijs. Intussen is Leonardo reeds 4 jaar intensief bezig om het project aan te passen en klaar te stomen voor de certificatie. Dat het zolang zou duren om dit 'bijna klaar' project te certificeren heeft Leonardo duidelijk onderschat. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *