Bezig met laden...

Logboek

Babcock krijgt Spaanse goedkeuring om helikopterdrone missies uit te voeren BYLOS

Babcock krijgt Spaanse goedkeuring om helikopterdrone missies uit te voeren BYLOS

Babcock heeft als eerste operator ooit, van de Spaanse luchtvaart autoriteit AESA toestemming gekregen om commerciële helikopterdrones met een gewicht van meer dan 25 kg buiten het gezichtsveld (BYLOS - BeYond Line Of Sight) te laten vliegen.

In de praktijk betekent dit dat Babcock nu zijn eigen ontwerp, de LUA-drone, dag en nacht boven landelijke gebieden kan vliegen, met (nood)hulpladingen van maximaal vijf kilogram per reis. Dankzij de grensoverschrijdende regelingen van AESA (Spaans Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart), reiken de toestemmingen van Babcock verder dan de Spaanse grenzen en kunnen ook in andere Europese landen. Dergelijke drone vluchten kunnen een wereld van verschil maken voor eerstehulpdiensten.

De LUA-drones van Babcock kunnen tot vier uur onafgebroken vliegen, kunnen in minder dan tien minuten worden ingezet en zijn bij uitstek geschikt voor complexe noodmissies, en met name die waarvoor dringend medisch materiaal moet worden vervoerd, zoals medicijnen, bloed en cardio-beschermingssystemen.

Deze goedkeuring is het bevestiging van uitzonderlijk werk door het Babcock team. De R&D-ingenieurs (R&D) van Babcock in Spanje hebben de LUA ontwikkeld in het kader van het 'Civil UAV Initiative' programma dat wordt gepromoot door het innovatiebureau van de Galicische overheid, GAIN.

Jose Luis Saiz, R&D-directeur Babcock in Spanje zei: "Met de AESA-toestemming die we nu hebben, willen we graag uitzoeken hoe onze LUA-drone een nieuwe dimensie toevoegt aan onze medische noodhulp in landelijke of moeilijk bereikbare gebieden, of tijdens overstromingen en extreem weer. Babcock zal nauw blijven samenwerken met AESA om de veiligheid van deze complexe operaties te waarborgen.”

LUA-helikopter drone

De Lua (Light Unmanned Aircraft), is ontwikkeld door Babcock's Innovation Team in Spanje. Het bestaat uit een onbemande drone op helikopterbasis met een maximaal startgewicht van iets meer dan 25 kg. Het heeft een laadvermogen van 5 à 7 kg en kan maximaal 4 uur autonoom vliegen. Het heeft ook een bereik van 30+ km vanaf het grondstation, kan in minder dan 10 minuten worden ingezet en ook gebruikt worden tijdens nachtelijke operaties.

Lua werkt ook samen met Babcock's EINFOREX Firefighting-technologiesysteem door geo-gerefereerde beelden in het zichtbare en infrarode spectrum en de visualisatie van de reeks beelden in een 3D-beeld te leveren. Dit is vooral van toepassing bij bestrijding van branden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *