Bezig met laden...

Logboek

FAA certificeert Robinson's R66 tanksysteem onder druk

FAA certificeert Robinson's R66 tanksysteem onder druk

Robinson heeft voor zijn R66-turbinehelikopter een optioneel en intussen door de FAA gecertificeerd tanksysteem onder druk beschikbaar.

Het systeem, bevat de aansluiting voor het druk-tanksysteem gemonteerd aan de rechterzijde van de helikopter, op heuphoogte (zie foto). Dit laat extra snel en makkelijk bijtanken toe zonder dat een ladder noodzakelijk is om de dop van de brandstoftank te bereiken. 

De optie om onder druk bij te tanken zal zeker operatoren aanspreken die werkzaam zijn in de landbouw of in situaties waar snel tanken van belang is.

Een controlepaneel laat de piloot toe te selecteren tussen voltanken en halfvol tanken. Het systeem voorziet in een automatische afsluiter om overvulling en/of overdruk te voorkomen. De piloot wordt middels een audio-alarm verwittigd als hij wil vertrekken zonder dat de brandstofslang is ontkoppeld.    

Deze optie is enkel beschikbaar op fabrieksnieuwe R66 helikopters en is nog niet beschikbaar als upgrade-kit. Deze optie kost $ 18.000.

Foto © Robinson Helicopters 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *