Bezig met laden...

Logboek

Japanse kustwacht koopt drie heavy Airbus H225 helikopters

Japanse kustwacht koopt drie heavy Airbus H225 helikopters

De Japanse kustwacht (JCG) heeft een extra bestelling geplaatst voor drie Airbus H225-helikopters, waardoor haar totale H225-vloot op 18 zal komen. De grootste Super Puma-operator in Japan ontving drie H225's in december 2023 en één in februari 2024 voor zijn groeiende vloot. De nieuwe helikopters zullen territoriale kustactiviteiten, maritieme wetshandhaving en rampenbestrijdingsmissies in het land ondersteunen.

"De Japanse kustwacht is al drie decennia een actieve exploitant van de helikopters van de Super Puma-familie. Deze vervolgorder toont het vertrouwen van de klant in onze producten en de toegewijde ondersteuning van hun vloot", aldus Jean-Luc Alfonsi, Managing Director van Airbus Helicopters in Japan. "We zijn vastbesloten om de bestaande vloot volledig te ondersteunen, evenals de komende leveringen, om een hoge beschikbaarheid voor de activiteiten te garanderen."

De H225-vloot van JCG wordt gedekt door Airbus' zeer adaptieve HCare Smart full-by-the-hour materiaalondersteuning. Dankzij dit op maat gemaakte programma voor de beschikbaarheid van de vloot kan de nationale kustwacht zich concentreren op zijn vluchtactiviteiten, terwijl Airbus Helicopters de helikopters beheert.

Als nieuwste toevoeging aan de Super Puma-familie staat de H225 bekend om zijn hoge prestaties in uitdagende omstandigheden, evenals zijn uitstekende actieradius en laadvermogen. De H225 heeft geprofiteerd van het continue verbeteringsbeleid van Airbus Helicopters.

Het is nu uitgerust met nieuwe avionics, waaronder de grootste schermen die op de markt verkrijgbaar zijn en een innovatieve interface die, in combinatie met de Helionix suite, de werklast van piloten vermindert en hen in staat stelt zich te concentreren op de missie die voor hen ligt.

De H225 biedt het beste bereik, de beste snelheid, het beste laadvermogen en de beste betrouwbaarheid in de 11-tons zware tweemotorige helikopters, biedt een uitstekend uithoudingsvermogen en hoge kruissnelheid. 

In het totaal vliegen er nu in Japan 24 Airbus H225 helikopters door het Japanse ministerie van Defensie of para-publieke operators voor verschillende zoek- en reddingsmissies, VIP, brandbestrijding en passagiers- en goederenvervoer.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *