Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky gaat 400 medewerkers ontslaan na stopzetting van FARA-helikopter

Sikorsky gaat 400 medewerkers ontslaan na stopzetting van FARA-helikopter

Nu het Amerikaanse Defensie het FARA-helikopterprogramma heeft stopgezet gaat Sikorsky, die een van de twee FARA-prototypes aan het ontwikkelen was, nu tot 400 banen schrappen vooral in de afdelingen die direct bij dit project betrokken waren.

Sikorsky heeft afgelopen dinsdag aan het Amerikaanse CT Insider bevestigd dat er ontslagen op stapel staan maar weigerde een aantal te bevestigen. Anonieme bronnen dicht bij het project wisten te vertellen dat er zeker 350 medewerkers op de campus van Sikorsky in Stratford zouden worden ontslagen. 

Lokale politici reageerden verrast en verbolgen over de beslissing van Sikorsky vooral omdat het Amerikaanse Congres de budgetten voor het project in 2024 hadden goedgekeurd zodat dat geld kon worden gebruikt om deze technische banen veilig te stellen bij Sikorsky. Volgens hen zal het bedrijf deze ingenieurs nodig hebben om de nieuwe UH-60 Black Hawk-moderniseringsinspanningen uit te voeren die het Amerikaans leger hoopt te beginnen na de annulering van het FARA project.

In een email aan CT Insider reageerde de woordvoerder van Sikorsky als volgt: "We zijn van plan zoveel mogelijk functies te behouden om te voldoen aan de nationale veiligheidsverplichtingen en de Amerikaanse industriële basis voor helikopters in stand te houden.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *