Bezig met laden...

Logboek

Oefening Dark Blade 2019 succesvol afgelopen

Oefening Dark Blade 2019 succesvol afgelopen

De jaarlijkse oefening Dark Blade vond van 13 mei tot 1 juni plaats in Tsjechië.

Het is een onderdeel van het Helicopter Exercise Programme (HEP) van het Europees Defensieagentschap (EDA). Met het HEP organiseren de aangesloten landen grootschalige oefeningen in helikopteroperaties.

In het totaal namen zowat 25 helikopters en 600 man militair personeel deel aan deze oefening. De deelnemende landen waren Belgie, Tsjechie, Duitsland, Hongarije, Polen en Slovenie. De doelstelling van de oefening was het uittesten van de interoperabiliteit op het tactisch niveau tussen de verschillende helikopter eenheden. 

Belgie was aanwezig met 3 Agusta A-109BA helikopters, 3 NH-90 helikopters en 88 militairen. Nederland stuurde een speciale instructeur bewapening naar de Dark Blade in Tsjechië. De Belgische delegatie was na het gastland de grootste.

Naast de Belgische Agusta A-109BA en NH-90 helikopters waren ook de volgende helikopters onderdeel van Dark Blade 2019:

  • 4 x Mi24
  • 6 x Mi17
  • 3 x CH-53E
  • 1 x W3AE
  • 1 x AS532
  • 1 x Bell 412

De jaarlijkse Blade oefening is een onderdeel van de EDA's helikopter training structuur om de lidstaten een gemeenschappelijk Europees kader te beiden om samenwerking te ontwikkelen en de beste ervaringen uit te wisselen. 

Website: http://lznamest.army.cz/socialni-site-social-network

Twitter: https://twitter.com/DarkBlade191

Video copyright: Mil.be

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *