Bezig met laden...

Logboek

Honduras koopt extra Airbus H145 helikopters

Honduras koopt extra Airbus H145 helikopters

Het Ministerie van Defensie van Honduras heeft twee extra Airbus H145 helikopters aangeschaft, die zullen worden gevlogen door piloten van de Hondurese luchtmacht voor het uitvoeren van passagiers- en vrachtvervoer, zoek- en reddingsacties, brandbestrijding, medische evacuatie en andere essentiële missies in de regio.

Deze nieuwe aankoop volgt op een eerste bestelling die in april 2023 werd ondertekend voor twee H145's die vóór eind 2024 zullen worden geleverd.  

“De H145-helikopters spelen in op de behoefte van Honduras aan moderne, multifunctionele helikopters die de komende dertig jaar kunnen worden ingezet. Honduras wordt vanwege zijn ligging regelmatig getroffen door orkanen, natuurrampen en branden. Het feit dat we in de komende jaren zes Airbus H145 helikopters beschikbaar zullen hebben, zal bijdragen aan een veiliger gevoel voor de bevolking, wetende dat hun strijdkrachten over de modernste helikopters beschikken om hen te beschermen en bij te staan tijdens deze natuurrampen”, aldus José Manuel Zelaya, minister van Defensie van Honduras.  

Naast de operationele voordelen en veiligheidsvoorzieningen die de H145 tot een succes over de hele wereld maken, biedt de vijfbladige D3-versie 150 kg extra nuttige lading en verbeterd comfort voor passagiers en bemanningsleden.

De uitstekende prestaties van de H145, vooral onder warme en hoge omstandigheden, maken hem bijvoorbeeld ook ideaal voor het uitvoeren van brandbestrijdingsmissies en reddingsmissies.

Door de compacte romp kunnen de H145 helikopters in kleine ruimtes kan opereren en landen en zijn daardoor bijna overal inzetbaar.

In totaal zijn er wereldwijd ruim 1.600 Airbus H145-helikopters in dienst, met samen ruim 7,5 miljoen vlieguren.

Foto © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *