Bezig met laden...

Logboek

Duitse NH-90 helikopters weer in de problemen: nu met de staartrotoren

Duitse NH-90 helikopters weer in de problemen: nu met de staartrotoren

De Duitse Bundeswehr kwam deze week met een verklaring over de recente problematiek met haar multi-functionele NH-90 helikopters. Door een sterke focus op de veiligheid van haar soldaten werd de situatie zeer nauwkeurig opgevolgd.

In samenwerking met de fabrikant werden de mogelijke problemen met de staartrotor van de NH-90 onderzocht en gewerkt naar een oplossing. Alle NH-90 helikopters die voor 2018 zijn geleverd worden gecontroleerd. Als de staartrotor uitgerust is met bepaalde componenten moeten deze onmiddellijk worden vervangen. Alleen met deze nieuwe modificatiestatus is de verdere continue werking toegestaan.

Het incident tast de de beschikbaarheid van de NH-90 helikopters in de komende weken in Duitsland aan. Maar de na 2018 geleverde helikopters hoeven niet te worden geïnspecteerd en aangepast, omdat hier al een nieuw onderdeel is geïnstalleerd. Deze toestellen blijven voor training en inzet beschikbaar. 

Tot zover de bekendmaking door de Duitse Defensie. Belgie noch Nederland hebben op deze problematiek publiek gereageerd en ook fabrikant NHI heeft geen publieke uitspraak gedaan over dit probleem. Zowel Belgie als Nederland hebben NH-90 helikopters die voor 2018 zijn gebouwd. We weten ook niet of de problematiek beide versie's (NFH en TTH) van de NH-90 betreffen.  

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *