Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters en de Singaporese Post gaan samenwerken op gebied van drones.

Airbus Helicopters en de Singaporese Post gaan samenwerken op gebied van drones.

Twee groten gaan samenwerken om een pakjesdienst via kleine helikopters-drone in het drukbevolkte Singapore te ontwikkelen. Airbus Helicopters en Singapore Post (SingPost) gaan samenwerken bij de ontwikkeling van drones.

Dit was een persmededeling van Airbus Helicopters gedurende de Rotorcraft Asia beurs.

De Memorandum of Understanding werd ondertekend door Jean-Brice Dumont, Airbus Helicopters’ Executive Vice President Engineering en Chief Technical Officer, en  Mervyn Lim, SingPost’s Group CEO. Het verder ontwikkelen en uittesten van het zogenoemde Skyways proof-of-concept programma staat voor beide ondernemingen hoog op het agenda.

Airbus Helicopters wil de trein niet missen; kleins helikopters-drones zullen ongetwijfeld een deel van het werk van de hedendaagse helikopters overnemen, dit is intussen voor iedereen duidelijk. Willen of niet een Airbus die actief in deze markt wil blijven moet zijn concepten ook aan de werkelijkheid toetsen en dit project met Signpost is daarvoor een unieke gelegenheid.

In de SkyWays samenwerking zorgt Airbus voor kleine helikopter-drone die de pakketjes van Singpost kan bezorgen terwijl Signpost hun aflevernetwerk en speciaal voor dit programma geschreven software zal inbrengen.

Ook andere logistieke spelers als DHL en Fedex en zelfs Amazon hebben reeds hun eerste testen achter de rug met dit soort technologie; Signpost is wel de eerste om hiervoor met een grote speler als Airbus in zee te gaan.

Skyways is een van een aantal 'Urban Air Mobility' projecten waar Airbus bij betrokken is. Andere zijn Vahana en CityAirbus.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *