Bezig met laden...

Logboek

Fred North, #1 helikopter stuntpiloot op EBAW

Fred North, #1 helikopter stuntpiloot op EBAW

De meest bekende en meest getalenteerde helikopter stuntpiloot ter wereld, Fred North (rechts op de foto), was gisteren op de Antwerpse Luchthaven en wij waren present op de Meet & Greet met de beroemde stuntman georganiseerd door het helikopterbedrijf Helimo

Naast de Meet & Greet met de stuntpiloot kon je ook het nieuwe boek over het leven en de passie van Fred North, Flying Sideways, laten signeren, iets wat we natuurlijk ook hebben gedaan! 

De charme en de eenvoud van Fred North doet je soms vergeten dat je hier met een zeer gedreven en meest succesvolle stunt- en filmpiloot ter wereld staat te praten! Een leuke event en dank aan Helimo baas Michael om Fred naar België te halen!

Mocht je verder interesse hebben in Fred North of  in het boek Flying Sideways, klik hier.

 

Wie is Fred North?

Fred North is van Franse afkomst en in Tunesië geboren in 1961. Reeds op de leeftijd van 8 jaar, toen hij voor het eerst in een helikopter kwam, wist hij dat het zijn passie was en dat hij later helikopterpiloot zou worden.

Intussen is Fred reeds 30 jaar 'Helicopter Chief Pilot' en 'Camera Helicopter Pilot' voor de meest gevaarlijke en uitdagende missies die een helikopter stunt piloot kan uitvoeren. Rally's als Parijs-Daker of Paris-Moscow-Beijing zijn door Fred op de meest spectaculaire en gedurfde manier in beeld gebracht. In de cockpit kijkt Fred door de ogen van de cameraman en weet zo de mooiste beelden te realiseren.

Fred North verhuisde 20 jaar geleden naar Los Angeles om zich verder te specialiseren als 'Film Pilot'. Wist je dat films als Inception, Spectre, Mission Impossible, Transformers, Xmen en meer dan 190 andere films allemaal sequenties hebben die door Fred zijn gevlogen? Een CV om U tegen te zeggen en door niemand ooit geëvenaard. 

In 2001 vloog Fred het wereldrecord "Hoogte met een helikopter' waarbij hij 42.500 voet hoog boven Zuid-Afrika vloog. Voor zijn werk in de filmreeks X-Men kreeg hij een SAG stunt-award. 

Fred is samen met Peggy, ze hebben drie kinderen en wonen in het Amerikaanse Malibu, California.   

Foto's © Helispot

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *