Bezig met laden...

Logboek

GDHF koopt 20 Airbus H175's voor wereldwijde lease

GDHF koopt 20 Airbus H175's voor wereldwijde lease

Airbus Helicopters en GDAT hebben een contract getekend voor maximaal 20 Airbus H175-helikopters (tien vaste orders en tien opties). GD Helicopter Finance (GDHF), een start-up helikopterlease- en financieringsmaatschappij gevestigd in Dublin, Ierland, zal deze H175-helikopters op de markt brengen aan klanten in de energie-, SAR-, EMS- en semipublieke marktsegmenten wereldwijd.

"GDHF is zeer verheugd de beschikbaarheid van 50 Airbus H160 en 20 Airbus H175 super medium helikopters voor de wereldwijde markt aan te kondigen. Deze nieuwe H175-order, samen met de bestaande 50 Airbus H160 middelgrote helikopters die al in het GDAT-orderboek staan, zal beschikbaar zijn voor GDHF. Deze deal zal GDHF verder in staat stellen om klanten op korte termijn de beschikbaarheid te bieden van efficiënte, kosteneffectieve, multi-missie helikopters met de allernieuwste technologie. GDHF zal een sterke relatie opbouwen met Airbus om hoogwaardige oplossingen voor onze klanten te leveren", aldus Michael York, CEO van GDHF (zie foto).
 
"De oprichting van GDHF en dit vervolgcontract van GDAT onderstreept de veelzijdigheid en het concurrentievermogen van de H175 en de H160. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met GDHF terwijl ze deze multi-missiehelikopters in gebruik nemen bij hun klanten over de hele wereld", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.

De Airbus H175, die sinds 2015 in dienst is, behoort tot de supermiddenklasse van helikopters en combineert langeafstands- en laadvermogen met soepele vliegeigenschappen, waardoor het de optimale oplossing is voor een breed scala aan onshore- en offshore-missieprofielen, waaronder rampenbestrijding, zoek- en reddingsacties en andere openbare diensten, evenals bemanningswisselingen en privé- en zakenluchtvaart.

De 55 H175's die momenteel in dienst zijn, hebben meer dan 210.000 vlieguren gemaakt, waarvan 184.000 in de offshore energiesector.

De Airbus H175 helikopters startte in de olie- en gasindustrie in 2014 toen de Belgische helikopteroperator NHV zijn eerste twee H175 ontving. NHV had een lanceringscontract getekend met Airbus Helicopters voor in het totaal 16 helikopters van het type. 

Foto 1 © Tom Buysse
Foto 2 © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *