Bezig met laden...

Logboek

Leonardo & Nieuw Zeelandse industrie gaan samen voor de AW159 Wildcat

Leonardo & Nieuw Zeelandse industrie gaan samen voor de AW159 Wildcat

Leonardo Helicopters en de Nieuw-Zeelandse luchtvaartindustrie gaan samenwerken voor de vervanging van de maritieme helikopters. 

De samenwerking is een onderdeel van de aanbieding van Leonardo voor het MRH-programma met zijn nieuwe generatie AW159 helikopter. De groep die dit aanbod ondersteunt bestaat uit: Beca Applied Technologies, Core Aviation, Marops, Redfort Logistics Group en United Machinists. 

Als Leonardo het programma gaat het een Wildcat Support Center (NZ) voor de AW159-helikopters bouwen. Dit zou zich binnen de operationele basis in Auckland bevinden en zou worden gerealiseerd via deze samenwerking met bovengenoemde partners. In de overeenkomst is ook de kennisoverdracht voorzien om de lokale luchtvaartindustrie verder uit te bouwen en te laten groeien. 

Adam Clarke, Managing Director van Leonardo Helicopters UK, zei naar aanleiding van de ondertekening van deze overeenkomst: “De overeenkomst met de lokale industrie in Nieuw-Zeeland benadrukt Leonardo's inzet om de luchtvaartindustrie van het land te ondersteunen. Deze samenwerking zal de langetermijngroei en duurzaamheid van banen helpen bevorderen in binnenlandse bedrijven die diensten, onderhoud en technologische mogelijkheden leveren voor de Nieuw-Zeelandse marine met onze AW159 Wildcat-helikopter.” 

Maar in de eerste plaats moet Leonardo het order voor de AW159 Wildcat bij de Royal New Zealand Navy binnenhalen. En dat zal zeker geen eenvoudige klus worden want Sikorsky met de Sea Hawk MH-60R heeft zich in de afgelopen jaren internationaal stevig gepositioneerd als de maritieme helikopter die kan ingezet worden voor anti-onderzeeëroorlogvoering (ASW) maar ook voor anti-surface combat (ASuW), en andere marine operaties.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *