Bezig met laden...

Logboek

Bristow gaat ook met Eve in zee en besteld weer 100 eVTOL's

Bristow gaat ook met Eve in zee en besteld weer 100 eVTOL's

Eve Urban Air Mobility, een dochteronderneming van de Braziliaanse luchtvaartconstructeur Embraer, en Bristow Group Inc. (NYSE: VTOL), wereldleider als helikopteroperator, hebben een MOU (Memorandum of Understanding) aangekondigd om samen te werken aan de ontwikkeling van een AOC (Air Operator's Certificate) voor Eve's elektrische helikopter-drones voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL).

Deze nieuwe stap van Bristow in de eVTOL wereld is opmerkelijk omdat in de laatste maand Bristow reeds een overeenkomst sloot met Electra.aero voor samenwerking en aankoop van eVTOL's en ook een overeenkomst sloot met Vertical Aero voor samenwerking een aankoop van 25 eVTOL's van het type VA-X4. Een paar jaar geleden sloot Bristow ook al een 'launch customer agreement' met Leonardo voor de AW609 tiltrotor. Het is Bristow dus menens om in de toekomst alternatieven te hebben voor de conventionele helikopters en te werken aan de elektrificatie van zijn helikoptervloot.

Het partnerschap met Eve Urban Air Mobility zal een operationeel model voor Urban Air Mobility (UAM) ontwikkelen met behulp van Bristow's ervaring in het veilig vervoeren van passagiers en vracht wereldwijd. Bovendien heeft Bristow een bestelling geplaatst voor maximaal 100 eVTOL's, waarvan de leveringen naar verwachting in 2026 beginnen.

“Deze strategische MOU schetst de verdere ontwikkeling van een uitgebreid UAM-model tussen Bristow en Eve voor een eVTOL die mogelijk de markt voor volledig elektrische verticale lift zou kunnen hervormen met nulemissie en lagere bedrijfskosten. Dit stelt ons in staat onze expertise uit te breiden om een duurzame, innovatieve en efficiënte verticale lift naar nieuwe potentiële eindmarkten te bieden”, aldus Chris Bradshaw, President en Chief Executive Officer van Bristow. 

“We zijn vereerd dat Bristow voor ons eVTOL-platform heeft gekozen en samen zullen onze teams de vereiste kaders en robuuste operaties ontwikkelen die nodig zijn om een toegankelijke, schaalbare, duurzame en veilige UAM-industrie te creëren”, aldus Andre Stein, President & CEO van Eve. 

Toch blijft de vraag waarom Bristow, na Electra en Vertical Aero nog een derde partner contracteert in zijn eVTOL teststrategie. We zoeken het uit...

Nota: Het Franse Helipass heeft ook een overeenkomst gesloten met Eve voor de uitrol van eVTOL's in Frankrijk vanaf 2026. Klik hier voor meer details.

Foto copyrights: Eve Air Mobility

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *