Bezig met laden...

Logboek

EHang opent zijn 1e Europees UAM Center in Spanje

EHang opent zijn 1e Europees UAM Center in Spanje

EHang Holdings Limited, pionier in de UAM (Urban Air Mobility - luchttaxi's), kondigde de inauguratie aan van zijn eerste Europese UAM-centrum in Spanje. Gelegen op de internationale luchthaven Lleida-Alguaire (“LEDA”), vertegenwoordigt het centrum het eerste in zijn soort in Europa voor onbemande elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL). 

De oprichting van dit UAM-centrum, een mondiaal baanbrekend initiatief, vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst tussen EHang en Aeroports de Catalunya op het gebied van UAM en zal het mogelijk maken dat de Europese luchtvaart- en luchthavensector in de voorhoede van de mondiale geavanceerde luchtmobiliteit wordt gepositioneerd.

Op 13 oktober 2023 heeft de Civil Aviation Administration of China (CAAC) het typecertificaat (TC) afgegeven voor EHang's EH216-S-passagiersdragende Unmanned Aircraft Vehicle (UAV)-systeem. Een grote mijlpaal in de luchtvaartindustrie: de EH216-S is de eerste onbemande eVTOL ter wereld die een TC verkrijgt en gekwalificeerd is voor commerciële UAV-operaties met passagiers in China.

De EH216-S die wordt ingezet bij het Europese UAM-centrum van EHang zal de accumulatie van operationele ervaring en kennis bevorderen. Het UAM Center omvat een vertiport die volledig voldoet aan de ontwerpcriteria van EASA en een naadloze integratie mogelijk maakt met de luchthaventerminal, het platform, de verkeerstoren, apparatuur, procedures en voorschriften.

Tijdens het openingsevenement verklaarde de heer Huazhi Hu, oprichter, voorzitter en CEO van EHang: “De oprichting van EHang's Europese UAM Center markeert een belangrijke stap voorwaarts in de internationale ontwikkeling van ons bedrijf. Via dit UAM-centrum van wereldklasse verwacht EHang zijn sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling en inzet van UAM in Europa te manifesteren. ”

De heer Marc Sanglas, minister van Mobiliteit en Infrastructuur van de Catalaanse regering in Spanje, merkte op: “We zijn trots op de samenwerking met EHang, een toonaangevend technologiebedrijf in de ontwikkeling van onbemande luchtvaartuigen in de wereld, voor wie we dankbaar zijn nadat ze onze internationale luchthaven hadden gekozen als hun eerste Europese UAM-centrum.”

Mevrouw Victoria Xiang, COO van EHang Europa en Latijns-Amerika, merkte op: “Het Europese UAM Center van EHang was bedoeld ter ondersteuning van de activiteiten en activiteiten van het bedrijf in het kader van de U-ELCOME- en EUSPA-projecten van SESAR-JU. Maar daarnaast kijken we naar het opschalen van de toepassingen ervan om innovatieve luchtmobiliteitsprojecten te bevorderen, evenals de certificerings- en luchtwaardigheidsvereisten van EASA.”

Het is de eerste bevestiging dat EHang zijn eVTOL's ook in Europa wil laten certificeren door EASA. Het is niet bekend of hier al een formele aanvraag tot certificering is gebeurd.

Wij volgen dit verder op.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *