Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Raad van State geeft Helihaven Lint nieuwe kans

FLASH: Raad van State geeft Helihaven Lint nieuwe kans

Op donderdag 14 September 2017 heeft de Raad van State zijn arrest geveld over de beslissing van de Minister van Ruimtelijke Ordening en Landbouw, Joke Schauvliege, om de vergunning voor de helihaven Heliventure te Lint niet toe te staan.

U zult zich ongetwijfeld nog herinneren dat Heliventure op een industrieterrein naast de studio's van AED te Lint een helihaven wil uitbaten. 

In een persmededeling stelde Schauvliege op 10 Juli 2015: "Heliventure beschikt niet over de nodige stedenbouwkundige vergunningen, staat niet den dienste van verschillende bedrijven in het betrokken gebied en zou helikopters onder de minimaal vereiste hoogte boven woongebied laten vliegen. Om al die redenen acht ik de inplanting van een helihaven te Lint niet opportuun."

De Raad van State is in haar arrest van 14 September 2017 duidelijk en stelt dat de argumentatie van Schauvliege gebruikt om de weigering door de Provincie Antwerpen van de vergunning voor de helihaven van Lint te bevestigen, niet gegrond is en vernietigd de beslissing. 

Het gevolg van dit arrest is dat de Minister zich opnieuw zal moeten uitspreken over het beroep van Heliventure tegen de weigering van de vergunning voor de uitbating van een helihaven (met een beperkt aantal vluchten) te Lint. Laat ons hopen dat deze maal de Minister zich zal laten leiden door de feiten en niet door de persoonlijke agenda's van een aantal politici en omwonenden. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht zullen de lokale politici zeker proberen zich nogmaals in dit dossier te profileren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd; wij houden U op de hoogte.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *