Bezig met laden...

Logboek

Eve Air Mobility en AirX tekenen intentieverklaring voor 50 eVTOL's

Eve Air Mobility en AirX tekenen intentieverklaring voor 50 eVTOL's

Eve Air Mobility heeft een intentieverklaring ondertekend met AirX, Japans grootste openbare charterdienst voor helikopters, voor een vast order van minimaal 10 Eve eVTOL's met een optie tot 40 stuks meer. De order is in lijn met de voortdurende ontwikkeling en schaalvergroting van innovatieve transportactiviteiten in Japan.

“We waarderen het vertrouwen van AirX in Eve door niet alleen onze eVTOL's te kopen, maar ook diensten- en operationele oplossingen alsmede onze Vector, onze software voor stedelijk luchtverkeersbeheer”, aldus Johann Bordais, CEO van Eve. “Japan is vooruitstrevend geweest in hun aanpak en interesse in eVTOL-operaties en we kijken ernaar uit om de Japanse stedelijke luchtmobiliteitsdoelstellingen in de toekomst te ondersteunen.”

“We zijn niet alleen diep onder de indruk van de technologische capaciteiten van EVE, maar ook van hun toewijding aan het bouwen van een ecosysteem voor luchtmobiliteit.”, zegt Kiwamu Tezuka, CEO van AirX Inc. “Ons doel is om een revolutie teweeg te brengen in de huidige industrie waardoor de nieuwe mobiliteit voor iedereen interessant en nuttig maar ook betaalbaar zal worden. Door onze kennis, ervaringen en bestaande bedrijfsplatformen te integreren met de oplossingen van EVE, hopen we de transportbeperkingen te overwinnen door de eVTOL-activiteiten in Japan te bevorderen.”

AirX is een pionier op het gebied van geavanceerde luchtmobiliteit in Japan en een digitaal platformbedrijf dat via AIROS Skyview een totaaloplossing van helikopter-charterdiensten aan het Japanse publiek aanbiedt. AirX kondigde de lancering aan van het eerste eVTOL-testveld in de regio Greater Tokyo, het UAM Center.  

Het eVTOL-vliegtuig van Eve maakt gebruik van een lift+cruise configuratie met acht speciale propellers voor verticale vluchten en vaste vleugels voor kruisvluchten, zonder dat de positie van deze componenten tijdens de vlucht verandert. Het nieuwste concept omvat een elektrische duw-propeller voor de kruisvlucht, die wordt aangedreven door dubbele elektromotoren die voortstuwingsredundantie bieden met als doel de hoogste niveaus van prestaties en veiligheid te garanderen. 

AirX heeft samen met EHang, een andere bouwer van eVTOL's, een UAM Center opgericht in het Japanse Tsukuba City. Deze ultramoderne faciliteit dient als demo vlieglocatie, grondinfrastructuur en onderhoudsbasis voor elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (“eVTOL”) zonder piloot zoals de EH216-S van EHang. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *